Bărbatul a umilit-o și a dat-o afară pe Nadia Comăneci: „Nu cred că meritam asta din partea lui”

George Drafta 17.01.2023, 09:04
Bărbatul a umilit-o și a dat-o afară pe Nadia Comăneci: „Nu cred că meritam asta din partea lui”

Nadia Comăneci a trăit o mare deziluzie în urmă cu 15 ani, atunci când a participat la un show tv, moderat la acea vreme de viitorul preşedinte american, Donald Trump.

Chiar dacă s-a declarat un admirator al marii gimnaste, cel mai puternic om al planetei timp de 4 ani a luat o decizie  drastică în ceea ce o priveşte pe Zeiţa de la Montreal. Astfel, el a eliminat-o atunci în al doilea episod al emisiunii „Ucenicul”, foarte populară printre americani. Trump a motivat alegerea în faţa zecilor de milioane de americani care urmăreau showul.

„Nadia, sunt un mare fan, te-am văzut învingătoare la Olimpiadă, te-am urmărit câștigând atâtea concursuri. Ești extraordinară. O competitoare la cel mai înalt nivel. Un lider în sport. Dar nu poți fi manager de proiect aici, nu poți conduce echipa mea. Te iubesc, dar ești concediată”, a fost anunţul făcut de miliardar în producţia difuzată de postul NBC.

Nadia a rămas cu un gust amar după ce a fost scoasă scoasă din competiţie.

„Nu cred că meritam să fiu dată afară, puteam fi importantă pentru echipă. Sunt dezamăgită, însă știu că toate premiile vor fi donate în scop caritabil”, a declarat la rândul ei fosta mare sportivă.

Donald Trump are o avere impresionantă fiind unul dintre oamenii de afaceri cei mai cunoscuţi din Statele Unite Ale Americii. El a fost şi preşedinte al ţării, între 2017 şi 2021.

Donald Trump a fost acuzat pentru
Donald Trump a fost acuzat pentru „asaltul de la Capitoliu” din urmă cu doi ani

Apreciată de o primă doamnă

Chiar dacă atunci nu l-a impresionat pe Donald Trump, Nadia Comăneci a fost în graţiile unei prime doamne a Statelor Unite ale Americii. Michelle Obama, soţia fostului preşedinte american Barack Obama i-a dedicat un  pasaj într-o carte de memorii.

Michelle Obama a fost una dintre cele mai apreciat eprime doamne din istoria recentă a Statelor Unite ale Americii
Michelle Obama a fost una dintre cele mai apreciat eprime doamne din istoria recentă a Statelor Unite ale Americii

„Nu conta că seria Nadiei de note perfecte de 10 activase în mine un anume impuls, o dorință de a arăta ce pot, un sentiment că și eu eram capabilă să realizez lucruri remarcabile. Alesesem un erou potrivit, dar un drum imposibil. Dar ce-ar trebuie să fac cu forța mea? Eram un copil puternic dintr-o familie puternică.

Însă „puternică” nu era o etichetă pusă de regulă fetelor- sau cel puțin nu într-o notă pozitivă. Nu era o chestiune de apreciat sau de cultivat. Aveam un trup puternic, o personalitate puternică, o motivație puternică. Și totuși, puterea respectivă nu părea să aibă prea mult sens în afara pereților căminului nostru iubitor. Era o putere reprimată”, a fost descrierea făcută de Michelle Obama în volumul „Lumina din noi”, adusă în atenţia publicului de Cristina Stănciulescu.

Urmăriți Playsport.ro și pe