Povestea lui Xavi Simons. Barcelona a considerat că nu are nevoie de puștiul-minune, dar PSG l-a titularizat înainte de a împlini 18 ani

Moldoveanu Camelia 16.01.2022, 16:38

Barcelona are în acest moment probleme majore pe toate planurile, aflându-se departe de podiumul din La Liga. Oficialii catalani au încercat să facă transferuri importante pentru a scăpa de „handicapul” provocat de plecare lui Lionel Messi. Se pare că aceștia nu au luat mereu cele mai inspirate decizii, lucru care se reflectă și în prezent.

PSG se bucură în acest moment de serviciile unui puști-minune crescut la academia Barcelonei. Staff-ul spaniolilor a considerat că acesta nu poate evolua la prima echipă și l-au lăsat să plece, iar la doi ani distanță tânărul fotbalist era titularizat de echipa de pe Parc des Princes.

PSG are un nou star, crescut însă la Barca

În lipsa lui Lionel Messi, dar și a lui Neymar, PSG a trebuit să schimbe destul de mult formula de joc. Astfel, parizienii s-au bazat în ultimele meciuri și pe serviciile lui Xavi Simons în fruntea echipei. Tânărul fotbalist de 18 ani a făcut câteva meciuri destul de reușit în sezonul 2021-2022, reușind să înscrie de două ori în Cupa Franței și oferind mai multe assist-uri (de cele mai multe ori lui Mbappe).

Simons a ajuns la PSG în 2019 (la echipa de juniori), asta după ce s-a despărțit de Barcelona, acolo unde a petrecut 9 ani. Staff-ul de pe Parc des Princes a decis să-i ofere tânărului șansa de a debuta la echipa principală la doar 17 ani, pe data de 10.02.2021. Născut la Amsterdam, fotbalistul are și prezențe la echipa națională a Olandei U19 și a marcat în acest sezon de două ori în cinci meciuri jucate.

„A plâns o săptămână pentru că a plecat de la Barcelona”

Un  antrenor, apropiat fotbalistului, a mărturisit că mijlocașul nu a plecat de la Barcelona din cauza banilor. Simons și-a dorit doar ca eforturile sale să fie răsplătite printr-o titularizare înainte de a împlini 18 ani, lucru pe care catalanii nu păreau că vor să-l facă.

În săptămâna în care a luat decizia (n.r. de a pleca de la Barcelona) a stat și a plâns o săptămână în camera lui. Nu a fost o problemă de bani. Apropiații și-au dat seama că el bătea pasul pe loc și s-au gândit că ar fi bine să se orienteze către alt proiect sportiv. Xavi era concentrat să fie mai bun de la zi la zi, dar Barcelona nu i-a dat nicio garanție că ar putea debuta la prima echipă înainte de 18 ani. Cel mai mult a suferit Xavi”, a declarat pentru L’Equipe Ferney Agudelo, antrenor și apropiat al fotbalistului.

Xavi Simons, ai cărui părinți l-au numit Xavi în omagiu adus actualului antrenor al Barcelonei, își încheie contractul în această vară și nu l-a reînnoit încă. Însă, PSG își dorește să-l păstreze, mai ales că în ultimele meciuri a arătat că poate fi un lider. De cealaltă parte, Simons vrea să joace la cel mai înalt nivel, ceea ce Parc des Princes îi oferă.

Urmăriți Playsport.ro și pe