Barcelona a găsit urmașul lui Guardiola! Ar putea veni în locul lui Koeman

Bordei Radu / 17.03.2021, 13:26
Barcelona a găsit urmașul lui Guardiola! Ar putea veni în locul lui Koeman

Barcelona a găsit urmașul lui Guardiola! Este unul din cei mai iubiți foști jucători din ultimul deceniu. Alături de Messi, Xav Hernandes a fost unul din oamenii care au marcat istoria Barcelonei. Cei dou au fost protagoniști într-o echipă considerată de mulți specialiști drept cea mai bună din istoria fotbalului. Barcelona lui Guardiola a dominat autoritar și fanii încă mai speră că o asemenea eră se poate întoarce.

Iar de numele lui Xavi se leagă cele mai multe speranțe în această direcție. Fostul mijlocaș știe cel mai bine cum funcționa sistemul impus de Guardiola.

Barcelona a găsit urmașul lui Guardiola! Ar putea veni în locul lui Koeman

Xavi Hernandes a susținut un alt candidat în alegeri. Fostul mijlocaș avea o înțelegere cu Victor Font, pentru a prelua echipa din vară, în caz că acesta devenea președinte. Fostul căpitan din timpul lui Pep a fost ofertat și în timpul lui Josep Bartomeu, dar a refuzat. Xavi anunțase că nu se simte pregătit pentru o asemenea misiune, dar presa a speculat că nici nu voria să lucreze cu fostul președinte.

Xavi vroia mână liberă la club, iar asta îi promisese Victor Font. Acum că Laporta a fost cel care a câștigat scrutinul, fanii se întreabă dacă Xavi mai este interesat de a veni la club. Fostul mijlocaș le dă speranțe acestora, mai ales că are relații bune cu noul președinte.

Ronald Koeman nu știe cât va mai rămâne la Barcelona

Viitorul lui Xavi este la Barcelona

Fostul mijlocaș antrenează acum în Qatar, la Al Saad, acolo unde a câștigat 4 trofee. Xavi nu ratează, însă, nimic din ce se întâmplă la fostul său club. Și chiar dacă favoritul lui nu a ieșit președinte, Xavi nu este supărat, dimpotrivă.

Sunt prieten bun cu Laporta, vorbim foarte des. Este cel mai bun președinte pe care eu l-am avut la club. De aceea consider că va rezolva problemele la club, cele economice și sportive. Iar clubul va reveni în top, a declarat Xavi.

Și Laporta anunță că Xavi va ajunge în viitor pe banca catalanilor, doar că nu la vară. Președintele crede că fostul jucător va trebui să mai strângă puțină experiență, iar apoi va deveni urmașul lui Guardiola.

Koeman primește încredere în continuare

Antrenorul olandez pare că și-a consolidat poziția, după ultimele rezultate. Barcelona încă poate câștiga titlul și Cupa, în Spania. De aceea olandezul va primi, aproape sigur, încredere și la vară, mai ales că a folosit mulți jucători tineri, în acest sezon. Viitorul roș-albaștrilor arată bine cu fotbaliști ca Ansu Fati, Trincao sau Pedri, iar Koeman le-a dat multe șanse și a arătat că poate face performanță și cu aceștia. De aceea Laporta pare convins să îl păstreze cel puțin un sezon, înainte ca acesta să îi lase locul lui Xavi.