Barcelona i-a dat ultimatum lui Ousmane Dembele. Ce se va întâmpla cu fotbalistul francez dacă nu își va prelungi contractul

Gabriel-Alexandru Ioniță / 06.01.2022, 21:27
Barcelona i-a dat ultimatum lui Ousmane Dembele. Ce se va întâmpla cu fotbalistul francez dacă nu își va prelungi contractul

Ousmane Dembele refuză în continuare să își prelungească înțelegerea cu Barcelona, care expiră la finalul acestui sezon. Astfel, fotbalistul francez în vârstă de 24 de ani generează o serie de probleme importante pentru clubul catalan.

În primul rând, oficialii echipei blaugrana au nevoie să știe exact dacă se bazează pe serviciile campionului mondial. În caz contrar, ei vor fi nevoiți să găsească urgent un înlocuitor pentru Dembele, chiar în această lună.

Ousmane Dembele le creează mari probleme celor de la Barcelona în această perioadă

De asemenea, se mai pune și problema bugetului, una destul de delicată pentru Barcelona în acest moment. Ousmane Dembele are unul dintre cele mai mari salarii din lotul grupării blaugrana.

Astfel că o eventuală plecare a francezului în această iarnă ar debloca o sumă importantă. Plus că ar intra niște bani în conturile clubului și în urma posibilei tranzacții. Iar în acest caz, Barcelona ar putea în sfârșit înregistra transferul lui Ferran Torres, lucru ce nu a fost făcut încă din cauza faptului că echipa de pe Camp Nou depășește în acest moment limita maximă admisă în ceea ce privește salariile.

Doar că Dembele nu prea ar vrea nici să plece în această iarnă, în ciuda interesului manifestat de Newcastle United pentru el. Francezul și-ar dori mai degrabă să părăsească Barcelona la vară și să semneze liber de contract cu o altă echipă pentru a încasa o primă de instalare consistentă.

Iar această stare de incertitudine în care sunt ținuți de fotbalistul francez și de impresarii acestuia începe să îi irite foarte mult pe conducătorii Barcelonei. Iar aceștia sunt gata să se comporte ca atare.

Fotbalistul francez va fi trecut pe linie moartă de Xavi dacă nu va semna prelungirea contractului

Potrivit marca.com, oficialii catalani sunt deciși să îi răspundă lui Dembele cu aceeași monedă. Concret, dacă nu își va prelungi contractul, acesta nu va mai fi folosit de Xavi Hernandez în partea a doua a sezonului. Informația a fost confirmată parțial chiar de antrenorul spaniol la conferința de presă de dinaintea meciului cu Linares din Cupa Spaniei.

Am spus-o deja. Am așteptări de la el să facă un efort. Aici e cel mai bun proiect sportiv pentru el. Să vedem ce va decide. Sper la un efort din partea lui”, a spus antrenorul Barcelonei.

Un astfel de tratament din partea clubului i-ar dăuna foarte mult lui Ousmane Dembele în perspectiva unui viitor transfer. El este luat în acest moment luat în calcul, pe lângă Newcastle, de Bayern Munchen, în cazul în care bavarezii îl vor pierde în vara acestui an pe Kingsley Coman.

Lasă Barcelona pentru Roma? Se anunță cea mai fierbinte iarnă pe piața transferurilor, după ce Mourinho și-a stabilit prioritatea