Barcelona încasează o mică avere pentru amicalul cu Boca Juniors de la Cupa Maradona. Cifrele amicalului de lux au fost dezvăluite

Olteanu Ștefan 14.12.2021, 19:04

Barcelona o întâlnește pe Boca Juniors în această seară, de la ora 19:00, într-un meci amical din cadrul Cupei Maradona, competiție care a fost înființată în onoarea regretatului Diego Armando Maradona. Duelul va avea loc pe arena Mrsool Park din Riyadh, Arabia Saudită.

Barcelona încasează peste 2 milioane de euro pentru amicalul cu Boca Juniors! Argentinienii primesc și ei o sumă la fel de mare

Barcelona o va întâlni pe Boca Juniors într-un amical de lux la Riyadh și a profitat de ocazie pentru a-și mai rezolva din problemele financiare. Pentru organizarea duelului de la Cupa Maradona, șeicii din Arabia Saudită le-au oferit catalanilor peste 2 milioane de euro, anunță cei de la Radio Catalunya, citați de Sport.es.
De asemenea, conform sursei menționate, se estimează că Boca Juniors va încasa și ea o sumă consistentă, mai mică, însă, decât cea a catalanilor.

De altfel, duelul din Cupa Maradona trebuia să aibă loc inițial între Barcelona și Napoli, club la care fostul mare fotbalist argentinian a scris istorie și a devenit cel mai mare idol din toate timpurile. Discuțiile s-au blocat din cauza prețului mult prea mare solicitat de clubul din Serie A. Italienii ar fi cerut nu mai puțin de 5 milioane de euro pentru a se deplasa în Arabia Saudită.
În acest context, Boca Juniors a fost considerată opțiunea perfectă pentru a i se aduce un omagiu regretatului Diego Armando Maradona.

Maradona s-a lansat în fotbalul mare la Boca Juniors, echipă de la care s-a și retras în 1997.

Dani Alves, titular în duelul cu Boca Juniors

Revenit la Barcelona în urmă cu o lună, brazilianul de 38 de ani nu a apucat să redebuteze. Dani Alves nu este eligibil pentru a îmbrăca tricoul catalanilor într-un meci oficial până la data de 1 ianuarie 2022.
Însă, în partida cu Boca Juniors din această seară, Xavi l-a trimis titular pe postul de fundaș dreapta.
Tehnicianul catalanilor a anunțat că amicalul cu Boca Juniors va reprezenta o șansă pentru jucătorii care au prins mai puține minute în acest sezon:

Vom încerca să oferim cea mai bună versiune a noastră. Va fi un test pentru jucătorii care nu prind minute în mod regulat. Un test pentru a vedea jucătorii care nu au evoluat prea multe meciuri. Dar vrem să ne arătăm cea mai bună față”, a spus Xavi Hernandez, înaintea duelului cu Boca.

Barcelona - Boca Juniors, în Cupa Maradona. Echipele de start
Barcelona – Boca Juniors, în Cupa Maradona. Echipele de start

Barcelona e în colaps financiar, dar a pregătit un proiect de 1,5 miliarde de euro. Au apărut și primele imagini.