Barcelona lui Leo Messi se va despărți de 14 jucători în vară! Catalanii pregătesc o ședință de urgență: „Va fi revoluție”

Bordei Radu / 14.05.2021, 14:16
Barcelona lui Leo Messi se va despărți de 14 jucători în vară! Catalanii pregătesc o ședință de urgență: „Va fi revoluție”

Barcelona lui Leo Messi se va despărți de 14 jucători în vară! Catalanii sunt la un pas să rateze titlul și Joan Laporta nu mai vrea ca echipa să rateze atâtea obiective importante și sezonul viitor. Noul președinte știe că Barcelona nu este într-un moment bun. Ca să se întoarcă în top, catalanii sunt gata să ia mai multe măsuri radicale. 

Ronald Koeman va continua, aproape sigur, în sezonul viitor. Olandezul a început deja o reconstrucție a echipei și va mai avea un an la dispoziție să arate că și poate să aducă și trofee în vitrina clubului. Doar Cupa Spaniei nu este de ajuns pentru un club cu pretențiile Barcelonei

Barcelona lui Leo Messi se va despărți de 14 jucători în vară! Catalanii pregătesc o ședință de urgență: „Va fi revoluție”

Chiar dacă sunt semne că pandemia se apropie de final, consecințele ei vor fi simțite mult timp de acum încolo. Pentru Barcelona, criza provocată de coronavirus s-a resimțit mult mai tare ca la alte grupări. Cheltuielile mari pe salarii și dispariția multor surse de venit, au creat un dezechilibru uriaș în bugetul clubului.

Barcelona va face „curățenie” la vară

De aceea, catalanii vor trebui să reducă o aprte din cheltuieli, mai ales cu jucătorii care nu au dat satisfacție, dar au salarii mari. Koeman a arătat că se paote construi o echipă valoroasă cu jucători foarte tineri. Ansu Fati, când se va reface, Pedri, Serginio Dest, Frenkie de Jong reprezintă viitorul clubului.

De aceea conducătorii clubului sunt pregătiți să facă o curățenie mare la vară. Și mulți jucători nu se vor mai regăsi în lot sezonul viitor. Coutinho, Umtiti, Neto, Umtiti, Matheus sau Braithwaite sunt jucători care nu se vor mai regăsi în planurile clubului.

Messi, marea întrebare pentru această vară

În urmă cu câteva zile, argentinianul părea sigur că va continua la Barcelona. Perspectiva de a fi liderul unei echipe tinere și foarte talentate îl atrăgea pe argentinian. Ultimele eșecuri și ratarea titlului s-ar putea să îl îndepărteze iar de club. Laporta pare sigur, însă, că Messi va semna prelungirea înțelegerii cu catalanii.

De aceea, Laporta este ocupat să rezolve transferurile necesare pentru a întări echipa. Are noroc, pentru că va beneficia de mulți fotbaliști care vor rămâne liberi de contract în câteva săptămâni. Eric Garcia este ca și semnat, tânărul findaș va fi viitorul lider al defensivei catalane. Jucători cu experiență, ca Wijnaldum și Kun Aguero sunt și ei ținte importante și au șanse să apară sub comanda lui Koeman.