Barcelona, out de pe Camp Nou. Schimbă stadionul pentru a-și construi un stadion-diamant

Ioan Valentin Oprea 30.03.2023, 23:31

Barcelona se mută de pe „Camp Nou”. Arena catalanilor urmează să treacă prin lucrări ample de modernizare, iar şefii grupării blau-grana au informat deja Federaţia Spaniolă de Fotbal că echipa lui Xavi va evolua, începând de sezonul viitor, pe „Stadionul Olimpic”.

Stadionul Olimpic, cunoscut şi sub denumirea de „Lluis Companys” , are o istorie îndelungată, fiind construit în anul 1927. Cu ocazia Olimpiadei din 1992, găzduită de Barcelona, „Stadionul Olimpic” a fost renovat complet. Acesta are o capacitate de 56.000 de locuri.

Modernizează şi arena „Johan Cruyff”

Modernizarea arenei „Camp Nou” face parte dintr-un proiect mai amplu al Barcelonei, intitulat „Espai Barca”. Alături de „Camp Nou”, catalanii vor investi şi în renovarea stadionului „Johan Cruyff”, pe care evoluează echipa secundă a Barcelonei, precum şi a sălii „Palau Grana”, utilizată de mai multe ramuri de sport.

Proiectul „Espai Barca” valorează aproape un milion şi jumătate de euro, iar conducătorii formaţiei pregătite de tehnicianul Xavi estimează că lucrările la „Camp Nou” vor fi încheiate până la sfârşitul anului 2025.

Urmăriți Playsport.ro și pe