Barcelona părăsește stadionul Camp Nou? Planul prin care conducătorii doresc să redreseze financiar clubul catalan

Moldoveanu Camelia 19.07.2021, 17:09

Situația financiară dificilă de la Barcelona determină clubul de fotbal să renunțe la Camp Nou, stadionul care a fost casa catalanilor din 1957. Un alt motiv al mutării este procesul de renovare care trebuia să înceapă în 2017 și să se termine în 2021. Echipa lui Ronald Koeman ar putea juca pe un stadion mult mai mic.

Cam Nou intră în renovări. Barcelona caută un stadion mai puțin costisitor

Tot mai multe vești proaste vin pentru Barcelona, dar și pentru fanii săi. Datoriile îi împing pe oficialii clubului să taie din cheltuielile de pe toate planurile. După ce au reușit să-și convingă jucătorii să accepte micșorări de salarii, chiar și despre Messi se zvonește că ar fi bătut palma pentru un contract la jumătatea celui pe care îl avea până acum. Mai mult, clubul încearcă să vândă jucătorii de care consideră că nu o să se mai folosească în noul sezon.

Se pare că Barca se gândește acum să se mute de pe Camp Nou pentru o perioadă mai lungă, evident pe un stadion mult mai ieftin pentru a reduce cheltuielile. O variantă pe care clubul catalan o ia în calcul este să se mute pe Olimpico Luis Campanys, însă arena deținută de primărie trebuie adaptată necesităților logistice din prin ligă. Și nu doar asta este problema. Pe acest stadion se țin concerte și evenimente, ceea ce reprezintă o altă problemă. Arena ar trebui dotată cu gazon hibrid, pentru ca jucătorii Barcelonei să aibă aceleași condiții cu care s-au obișnuit.

O altă veste proastă este pentru fanii acestei echipe, care nu sunt puțini. Stadionul are o capacitate de doar 50 – 60.ooo de locuri. Pe Cam Nou fiind posibilă prezența a 90.000 de oameni în tribune. După renovare, casa catalanilor o să ajungă la 108.000 de spectatori.

Varianta doi ar fi Estadi Jhan Cruyff. Aici este și mai rău, putând participa doar 6.000 de spectatori. Avantajul ar fi că se ajunge ușor la arenă cu ajutorul mijloacelor de transport în comun, însă investițiile care ar trebui făcute sunt și ele destul de mari. Partea bună este că acest loc s-ar folosi doar pentru fotbal.

Bayern Munchen a pus ochii pe un jucător de la Barca

Situația economică dificilă pe care o traversează Barcelona și strategia de a tăia din salarii și de a scăpa de unii jucători pentru a putea plăti noul contract a lui Leo Messi este ceva de notorietate printre cluburile din Europa. O echipă care vrea să profite de problemele de pe Camp Nou este Bayern, încercând să-și facă mai puternică echipa pe partea dreaptă.

Potrivit RAC1.cat, clubul bavarez i-a contactat pe oficialii de la Barcelona pentru a afla dacă catalanii sunt dispuși să renunțe la unul dintre cei trei fotbaliști care evoluează pe partea laterală – dreapta. Aceștia sunt: Sergino Dest, Sergi Roberto y Emerson Royal.

Dintre aceștia, Bayern Munchen îl preferă pe internaționalul american, mai ales că aproape au reușit să semneze cu el în trecut, dar Barcelona a fost cu un pas în față. Sergino Dest își dorește să rămână la Barcelona, cu toate că a fost curtat de Bayern, Arsenal și Juventus. El este printre preferații lui Ronald Koeman, jucând 44 de meciuri din cele 68 ale celor de la Barcelona. Mai mult, în 33 a fost chiar titular. Valoarea acestuia a crescut de când a ajuns pe Camp Nou, de la 20 la 30 de milioane de euro.

Urmăriți Playsport.ro și pe