Basarab Panduru dă de pământ cu golghterul campioanei CFR Cluj. “Dacă merge în Italia va fi între Serie B și C!”

Octavian Vasilescu / 19.05.2022, 13:40
Basarab Panduru dă de pământ cu golghterul campioanei CFR Cluj. “Dacă merge în Italia va fi între Serie B și C!”

Fostul internațional Basarab Panduru (51 de ani) l-a criticat dur pe atacantul Gabriel Debeljuh (25 de ani), golgheterul CFR-ului din acest sezon.

CFR Cluj a obținut al cincilea titlu consecutiv în Liga 1, dar Panduru nu este impresionat de trupa pregătită de Dan Petrescu (54 de ani). În prezent analist TV, acesta este de părere că vârful croat Debeljuh n-ar putea juca într-un campionat puternic din străinătate.

Panduru l-a criticat pe Debeljuh de la CFR Cluj

Gabriel Debeljuh a înscris 14 goluri pentru CFR Cluj în acest sezon din Liga 1, însă Panduru l-a criticat:

Dacă Debeljuh pleacă de acum de la noi în Italia, în ce ligă se opreşte? Merge în Serie A, B? Jos în B spre C, cu un picior în B şi unul în C?

Titularul de la CFR, dacă pleacă, acolo se duce. Ar da nişte goluri în Serie C, mai puţin în Serie B. El mai bun decât Puşcaş, de la Pisa? Îl păstrăm în România, că pentru Liga 1 e bun”, a spus Basarab Panduru, pentru Orange Sport.

Gabriel Debeljuh este cotat la 1,8 milioane de euro, conform site-ului de specialitate Transfermarkt. Acesta a ajuns în 2020 la CFR Cluj, fiind transferat de la Hermannstadt.

În total, Debeljuh a înscris 30 de goluri în 93 de meciuri oficiale disputate în tricoul campioanei CFR Cluj.

CFR Cluj, 5 titluri la rând în Liga 1

Lupta pentru titlu s-a terminat după ce FCSB a remizat cu FC Voluntari, scor 2-2. CFR Cluj a profitat și a învins Universitatea Craiova, scor 2-1.

Trofeul de campioană cucerit acum de CFR Cluj înseamnă titlul cu numărul 5, consecutive, dintr-o serie incredibilă pe care ardelenii au început-o în 2018.

6 Chinezul Timișoara (1922-1927), Steaua București (1993-1998)

5 CFR Cluj (2018-2022), Steaua București (1985-1989)

4 Dinamo București (1962-65)

În acest sezon, Steaua Roșie Belgrad din Serbia și Dinamo Zagreb din Croația sunt la performanța CFR-ului din Cluj. În schimb, cluburi uriașe care controlează financiar și sportiv elita națională, precum PSG, nu se pot mândri cu o serie de 5 titluri consecutive în ultima jumătate de deceniu!