Bătăi de cap pentru Mirel Rădoi. Dorin Rotariu are COVID-19

Simion Andrei 04.09.2021, 21:10
Bătăi de cap pentru Mirel Rădoi. Dorin Rotariu are COVID-19

Înaintea meciului cu Liechtenstein, încă o veste proastă lovește naționala României. Mirel Rădoi va avea multe bătăi de cap după ce Dorin Rotariu a fost depistat pozitiv la testul PCR.

Dorin Rotariu are COVID-19

Federația Română de Fotbal a anunțat, prin departamentul de comunicare, că Dorin Rotariu a fost depistat pozitiv la testarea PCR. Vestea vine chiar înainte de meciul cu Liechtenstein.

„Deși cu rezultate negative la toate testările efectuate în cantonamentul naționalei cu ocazia acestei acțiuni a naționalei, jucătorul Dorin Rotariu a fost depistat pozitiv la testarea COVID PCR solicitată de UEFA pentru desfășurarea partidei de mâine, cu Liechtenstein.

Toți ceilalți jucătorii și membrii staff-ului au primit rezultate negative în urma testării efectuate în această dimineață.

Fără simptomatologie, Dorin Rotariu nu a participat la antrenamentul oficial din această seară și a părăsit cantonamentul echipei naționale”, este mesajul transmis de FRF.

Nicolae Dică, în izolare după ce a fost depistat cu COVID-19

Înaintea meciului cu Islanda, antrenorul secund al României, Nicolae Dică, a fost depistat pozitiv la testul PCR. În urma rezultatului, Dică va absenta la cele trei meciuri din luna septembrie ale naționalei din preliminariile Campionatului Mondial. FRF a emis un comunicat oficial imediat după ce Dică a fost depistat cu COVID-19.

În urma rezultatelor primite la testarea COVID PCR efectuată de staff-ul primei reprezentative, Nicolae Dică va intra în izolare și nu va fi prezent la acțiunea dedicată celor 3 meciuri de la început de septembrie.

Nicolae Dică a primit rezultat pozitiv la testare și a intrat în izolare de îndată ce i-a fost comunicat rezultatul. Antrenorul este vaccinat împotriva COVID și se simte bine.

Toți ceilalți membrii ai staff-ului echipei naționale au primit rezultate negative.

Este vorba de testarea PCR premergătoare cantonamentului pe care toți membrii staff-ului o parcurg la fiecare acțiune. Până sâmbătă, la intrarea în cantonament, va fi efectuată încă o testare PCR pentru staff.

Ulterior, vor fi testări rapide zilnice în perioada 28 august – 8 septembrie la Mogoșoaia, plus cele trei testări PCR impuse de UEFA pentru desfășurarea celor trei partide, în același interval.”, a anunțat FRF.

Astfel, Nicolae Dică nu va fi prezent la cele trei meciuri din preliminariile Campionatului Mondial, cu Islanda (deplasare), cu Liechtenstein (acasă) și Macedonia de Nord (deplasare).

Mirel Rădoi are probleme de lot

Infectarea lui Dorin Rotariu cu COVID-19 vine ca o adevărată lovitură pentru Mirel Rădoi. Tehnicianul avea deja probleme de lot după ce Florin Tănase nu a mai putut ajunge la lot, iar Denis Alibec s-a accidentat în partida cu Islanda. Denis Drăguș nu s-a antrenat astăzi din cauza unor probleme medicale. Astfel, Mirel Rădoi va trebui să improvizeze în partida cu Lichtenstein.