Bătaie între Dănuț Lupu și Miron Cozma: „I-am bătut pe toți, fără excepție. Păi, eu dădusem 100.000 de dolari pe el”

Marian Cărăvan 26.05.2021, 14:06
Bătaie între Dănuț Lupu și Miron Cozma: „I-am bătut pe toți, fără excepție. Păi, eu dădusem 100.000 de dolari pe el”

De-a lungul timpului, fotbalul autohton ne-a oferit povești savuroase. Uneori, meciurile au continuat și în vestiar, unde protagoniștii au înlocuit sportul. Un astfel de episod s-ar fi petrecut în anii 90, pe când liderul minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, era implicat în fotbal, în calitate de președinte al celor de la Jiul Petroșani. Așa s-a născut legenda unei bătăi dintre Dănuț Lupu și cel supranumit „Luceafărul Huilei”.

Bătaie între Dănuț Lupu și Miron Cozma

În anii 90, când mineriadele erau „la modă”, Miron Cozma nu era doar liderul „ortacilor” din Valea Jiului, ci și conducător de club de fotbal. Unul de tradiție, cum e Jiul Petroșani, care se bătea de la egal la egal cu granzii României. „Fugi, vin minerii!”, era sloganul hazliu al unui spot publicitar apărut în acea perioadă. Fuga e rușinoasă, dar e sănătoasă. Dar, după spusele lui Miron Cozma, fotbaliștii lui Dinamo n-au avut scăpare. Se întâmpla în anii 90, când România încă era zdruncinată după căderea comunismului. Miron Cozma a rememorat un moment petrecut la un meci cu Dinamo, în care l-a lovit cu capul în figură pe Dănuț Lupu. Bătaie între Dănuț Lupu și Miron Cozma. Liderul minerilor era supărat pentru că Lupu „băga material” și intra dur asupra celui mai valoros jucător al Jiului, Vasile Matincă.

Cu Lupu n-am avut nimic, dacă-l lovea pe Matincă în timpul meciului, nu aș fi făcut nimic. Dar, la pauză, să vii pe la spate și să-l lovești pe ăla, pe care am dat 100.000 de dolari, banii minerilor… Pe Cornel Dinu l-am primit la mine acasă cu pâine și cu sare, iar el ce-a vrut? Să-mi bată nevasta și copiii. Au vrut bătaie, le-am dat bătaie.

Am bătut toată echipa Dinamo în vestiar, pe toți. Și-am vrut s-o fac și la București, dar l-a scăpat Nicu Gheară pe Lupu. Eu nu sunt un bătăuș incontrolabil. De fiecare dată am făcut ceea ce am făcut doar în ideea de a proteja sau cineva a vrut să mă atace pe mine sau să mă omoare, cum a fost în pușcărie”, a spus Miron Cozma, la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Dănuț Lupu îi dă replica lui Miron Cozma: „Crede că l-a bătut pe Bruce Lee”

Fostul jucător al lui Dinamo, acum în vârstă de 54 de ani, nu i-a rămas dator lui Miron Cozma. Dănuț Lupu, care a jucat în trei perioade la Dinamo, l-a „taxat” pe Luceafărul Huilei.

Când se trezește, să mă anunțe și pe mine! Omul… N-am nimic cu el. Am crezut că acel episod e închis, dar văd că tot o ține pe a lui. În primul rând, el jignește un întreg minister de Interne. Să-și aducă aminte cum a reacționat el, când ne-am întâlnit în București, dacă se dă «smardoi». Înseamnă că nu are minte, dacă și-acum după 25 de ani persistă în ale lui.

Săracul, el crede că l-a bătut și pe Bruce Lee, și pe Steven Seagal, are filme de acțiune în cap. Dar, în general, pe el îl bat femeile! Nu prea pricep cum vine asta. Aaa, a încercat el să facă anumite lucruri pe acolo, la acel meci, însă n-a dat o palmă nimănui, nici unei muște. Și ca să lămurim situația, eram în timpul meciului când am avut acele dueluri cu Matincă, erau vremuri când se băgau materiale, nu ca acum”, a declarat Dănuț Lupu pentru GSP.ro.

Dănuț Lupu a jucat pentru Dinamo în trei perioade: 1987-1990, 1995-1997, 2000-2001. Un singur titlu a câștigat Lupu cu echipa din Ștefan cel Mare, în 1989.