Bayern Munchen a „ucis-o” pe Leverkusen în Bundesliga, cu 4 goluri în 7 minute! La pauză avea deja 5-0. Cum i-a răspuns Lewandowski lui Haaland

Olteanu Ștefan / 17.10.2021, 19:23

Bayern Munchen i-a dat o lecție de fotbal lui Leverkusen în ultima etapă din Bundesliga. Bavarezii au început fulgerător deplasarea și la pauză aveau deja un avantaj de 5 goluri pe tabelă. Robert Lewandowski a făcut un nou număr de magie și a reușit o dublă în primele 30 de minute. Cu aceste goluri, Lewandowski l-a egalat pe Haaland în clasamentul golgheterilor.

Bayern Munchen a făcut instrucție cu Leverkusen în Bundesliga

Bayern Munchen a oferit o nouă demonstrație de forță și a învins-o la scor pe Leverkusen în runda a 8-a din Bundesliga. Golgheterul Robert Lewandowski a dat tonul la spectacol și a deschis scorul după doar 4 minute, din pasa lui Upamecano. Același Lewandowski a reușit dubla, 26 de minute mai târziu, când a primit o pasă în careu din partea lui Alphonso Davies și a finalizat cu mult calm.
A doua reușită a lui Lewandowski a destabilizat total echilibrul echipei adverse și a urmat o avalanșă de goluri. În doar 7 minute, bavarezii au mai punctat de 3 ori, prin Muller (34′) și Gnabry (35′ și 37′). La pauză, Bayern Munchen o conducea în deplasare pe Leverkusen cu 5-0.
Patrik Schick a marcat golul de onoare pentru gazde în repriza secundă și a stabilit scorul final.

Bayern a revenit pe primul loc în Bundesliga. Continuă lupta de la distanță dintre Lewandowski și Haaland

Cu victoria din această seară, Bayern Munchen și-a recăpătat statutul de lider în Bundesliga. Echipa antrenată de Nagelsmann a trecut peste Borussia Dortmund și are 19 puncte după 8 etape. Dortmund e la un singur punct în spate, iar podiumul este completat chiar de Bayer Leverkusen, cu 16 puncte.
Cu dubla din această seară, Robert Lewandowski i-a răspuns cum se cuvine rivalului Erling Haaland. Norvegianul reușise și el o dublă în înfruntarea cu Mainz, câștigată de Dortmund cu 3-1, și trecuse pe primul loc în clasamentul golgherilor, cu 9 goluri.
El a fost egalat acum de Robert Lewandowski, care a ajuns tot la 9 goluri. Va fi o luptă interesantă între cei doi marcatori pe tot parcursul sezonului.
Al 3-lea marcator al Bundesligii este Patrik Schick, cu 7 reușite.

Bayern Munchen îl vrea pe Haaland, iar asta l-a supărat pe Lewandowski

Hasan Salihamidzic, directorul sportiv al clubului Bayern Munchen, l-a supărat pe Robert Lewandowski. Totul a plecat de la niște declarații făcute în această vară, prin care oficialul bavarezilor confirma faptul că Erling Haaland este una dintre următoarele lor ținte pe piața transferurilor. Haaland, mai tânăr cu 12 ani decât Lewandowski, evoluează fix pe același post cu internaționalul polonez.
În acest context, jurnaliștii spanioli de la AS anunță că Lewandowski a luat totul personal și crede că în acest moment nu mai reprezintă o prioritate pentru club. Contractul atacantului polonez cu Bayern expiră în iunie 2023, iar până în acest moment nu a primit o ofertă de prelungire.
El a fost dorit de mai multe formații de top în această vară, printre care și Barcelona, Manchester City sau Real Madrid, însă bavarezii i-au stabilit un preț de vânzare de 100 de milioane de euro.

Haaland e un jucător de top și aud că este și un băiat grozav. Suntem atenți la el, dar încă este jucătorul lui Dortmund. 60 de goluri în 60 de meciuri. Normal că suntem interesați de el, altfel am fi niște amatori”, spunea directorul sportiv al clubului bavarez.

„Cum am devenit Robert Lewandowski”. De la „județeană” pe culmile fotbalului.