Bayern Munchen rămâne fără una dintre vedete. Anunțul oficial al jucătorului a venit

Olteanu Ștefan / 16.02.2021, 17:55
Bayern Munchen rămâne fără una dintre vedete. Anunțul oficial al jucătorului a venit

Bayern Munchen își va pierde în vară una dintre vedetele echipei. Anunțul oficial a fost făcut chiar de fotbalist.

E informația momentului în fotbalul internațional! Bayern Munchen rămâne fără una dintre vedete.

David Alaba o va părăsi pe Bayern Munchen după aproape 13 ani de când a făcut pasul în Germania. Contractul fundașului va expira în iulie. Bavarezii au încercat în mai multe rânduri să îi prelungească înțelegerea, însă au fost refuzați de fiecare dată.
Internaționalul austriac a semnat cu Bayern în vara lui 2008, când Austria Viena încasa în schimbul său 150.000 de euro.
De atunci, Alaba a reușit să câștige de nouă ori titlul în Bundesliga, de șase ori Cupa Germaniei și de cinci ori Supercupa. Palmaresul austriacului este la fel de impresionant și la nivelul competițiilor internaționale. Alături de Bayern, Alaba a cucerit două trofee de Champions League, două trofee la Mondialul Cluburilor și două Supercupe ale Europei.
„Nu este o decizie ușoară, pentru că sunt aici de 13 ani și iubesc acest club”, a declarat Alaba, potrivit News.ro.

David Alaba pleacă de la Bayern Munchen
David Alaba pleacă de la Bayern Munchen

David Alaba, acord verbal cu Real Madrid

David Alaba nu duce lipsă de oferte.  Fundasul ar fi ajuns deja la un acord pentru un transfer la Real Madrid.
Celebrul jurnalist italian, Fabrizio Romano, a anunțat pe pagina sa de Twitter că Alaba are un acord verbal cu Real Madrid.
Potrivit sursei citate, internaționalul austriac ar urma să semneze un contract valabil până în iunie 2025. De asemenea, salariul pe care fundașul îl va încasa în La Liga va fi de 12 milioane de euro pe sezon.
Până în acest moment nu a fost semnat un pre-contract, însă madrilenii speră să oficializeze mutarea in săptămânile următoare.

David Alaba, acord verbal cu Real Madrid
David Alaba, acord verbal cu Real Madrid

David Alaba confirmă zvonurile

Dublu câștigător al trofeului Champions League, Alaba a comentat și o posibilă mutare la Real Madrid.
Intr-o notă amuzantă, fundașul a recunoscut că nu se descurcă excelent atunci când vine vorba despre vorbitul limbei spaniole, dar este convins că acest lucru nu îl va împiedica să își facă treaba pe teren.
„Spaniola mea nu este bună, însă este destul pentru a demonstra pe teren”, a spus Alaba, potrivit paginii de Twitter a lui Fabrizio Romano.

Nu doar Real Madrid se luptă pentru semnătura lui Alaba. Cluburi ca Liverpool sau Chelsea se bat si ele pentru starul austriac.
Cu toate acestea, Madrid rămâne principala favorită în cursă, deoarece visul lui Alaba a fost întotdeauna de a juca pentru Real.

David Alaba mai are contract cu Bayern Munchen pana în vară, iar până atunci va mai avea ocazia să își adauge în palmares trofee importante. În Bundesliga, Bayern este lider, cu 49 de puncte, si este mare favorita la titlu.

În Champions League, Bayern va da piept în optimi cu Lazio.  Manșa tur a duelului este programată marți, 23 februarie, de la ora 22:00.