Bayern Munchen șochează prin acest transfer de ultimă oră. Nimeni nu se aștepta la asta

Dragos Stefanescu 06.01.2023, 15:34
Bayern Munchen șochează prin acest transfer de ultimă oră. Nimeni nu se aștepta la asta

Bayern Munchen a reușit primul transfer din acest an. Bavarezii au ajuns la un acord cu Daley Blind, jucător rămas liber de contract după despărțirea de Ajax. Mutarea este destul de surprinzătoare, mai ales că olandezul a semnat doar pentru șase luni.

Transfer surprinzător făcut de Bayern Munchen la început de an

Bayern Munchen a făcut primul transfer al acestui an. Campioana Germaniei l-a adus pe Daley Blind (32 de ani). Fundașul olandez era liber de contract din 28 decembrie 2022 după ce s-a despărțit de Ajax Amsterdam.

Mutarea este destul de ciudată, mai ales că Blind a semnat cu bavarezii un contract valabil doar șase luni, cu opțiune de prelungire până în 2024. Totuși, jurnaliștii germani au găsit explicația pentru acest transfer. Prin aducerea lui Blind, Bayern vrea să suplinească absența lui Lucas Hernandez, care din cauza unei accidentări este indisponibil până la finalul sezonului.

Șefii bavarezilor au fost foarte încântați de noua achiziție. Hasan Salihamidzic, directorul sportiv al lui Bayern, a oferit o declarație elocventă.

Suntem bucuroși că Daley ni se alătură. E un fundaș polivalent, poate juca în stânga sau în centru. Are o mare experiență internațională și calități de lider. Sunt convins că ne va ajuta”, a declarat Hasan Salihamidzic.

Daley Blind, o nouă provocare pe final de carieră

După ce a semnat contractul, Daley Blind a oferit primele declarații din postura de jucător al lui Bayern Munchen. Internaționalul olandez a subliniat că este nerăbdător să joace pentru noua sa echipă și să cucerească cât mai multe trofee.

Abia aștept să joc aici. Începe cea mai importantă parte a sezonului, cea în care trebuie să câștigăm trofee. Bayern este un club care vrea să cucerească tot. Foamea de trofee de aici a fost decisivă în decizia mea. Sper să contribui cu experiența mea, voi da totul”, a spus Daley Blind.

🎙️@BlindDaley: “I can hardly wait to play here. We’ve got the most important part of the season coming up, where it’s about titles – and a club like Bayern can win every trophy. The hunger for titles here at the club was key in my decision.” 🔴⚪️ pic.twitter.com/S1wZNfyCcs

Daley Blind are o carieră extrem de bogată, dar transferul la Bayern este doar a doua sa experiență în afara Olandei. El a jucat în perioada 2014-2018 la Manchester United, formație cu care a cucerit Europa League, Cupa Angliei, Cupa Ligii și Supercupa. Blind a bifat 141 de meciuri pentru ”diavolii roșii”. Cele mai mari satisfacții le-a avut totuși alături de Ajax Amsterdam, echipă la care a crescut și s-a format ca fotbalist. El a jucat 333 de partide în tricoul ”lăncierilor”. Blind a cucerit alături de Ajax nu mai puțin de 11 trofee, dintre care 7 titluri de campion al Olandei.

Internaționalul olandez este cotat la 6 milioane de euro, conform Transfermarkt.

Urmăriți Playsport.ro și pe