Un fost mare fotbalist român a făcut dezvăluiri de senzație din viața extrasportivă. Potrivit spuselor sale, nu era doar un consumator de vin înrăit, ci și un cuceritor pe măsură.
În sezonul 1967 – 1968, FC Argeș – cu legendarul Nicolae Dobrin într-o formă de zile mari – a reușit una dintre cele mai importante performanțe din istorie, ocupând poziția a doua în clasamentul Diviziei A. Din echipă făcea parte și Narcis Coman, care își amintește cu mare plăcere de acele vremuri. Nu doar de meciurile istorice, ci și de chefurile de pomină la care a luat parte alături de cel poreclit „Gâscanul”.
Vinul curgea în valuri pe atunci, conform spuselor fostului mare portar, dar nici berea nu se lăsa mai prejos. Distracția începea încă de la prânz și se întindea până spre seară. De asemenea, Coman a recunoscut că nu putea rezista tentațiilor când venea vorba despre reprezentantele sexului frumos.
„Eu eram o fire… Știam că merit să apăr, dar mai făceam prostiile pe care le mai făceam. Le recunosc, ăsta am fost. Mă mai duceam la șprițuri, mai cu o fată… Fără ea nu se putea. Eram mereu rezervă și nu-mi convenea. Păi, eu îți bag bani în buzunar, nu-ți greșesc, ce-ai cu mine?
În cantonament nu beam nici dacă te rugai de mine. Doar duminica, lunea și marțea. A și miercurea! Ha, ha, ha. Restul de săptămână era de pregătirea. Beam vin și bere! Cu Gicu (n.r. Dobrin) mergeam mereu la șprițuri. Se făcea 10-11 seara… Și ne luam că-mi dă gol. ‘Haide, mă, la teren! Mergem acum’. Ne duceam, sculam magazinerul, ne dădea echipament și ieșeam pe teren. Noroc că era un felinar care bătea direct pe teren. Am mers de vreo două, trei ori. Îi ziceam: „Eu nu sunt mai slab ca tine”. Și de multe ori câștigam eu. Dar cu lovituri de la 16 metri. La 11 metri e șansa ta, norocul tău, nu că vrei tu să-l aperi.
Am băut cu el, dar a doua zi, la antrenamente, eram nou-născuți. Ne apucam de pe la vreo două jumate, la prânz, și terminam pe la zece jumate, seara. Eram mai mulți acolo. La Pitești mergeam câte șapte, opt jucători. Beam două, trei kile de vin, de căciulă. Ce era?! Mare brânză..
Eu nu beam țuică. Știți că este vorba ‘Țuica – Ochii lui Dobrin și coniacul – Sufletul lui Coman’. Eu nu le beam p-astea! Eu beam vin. Beam cisterne de vin, de te puteai duce cu barca până la New York! Dacă vomitam, bineînțeles (n.r. râde), a dezvăluit Narcis Coman, conform gsp.ro.