Becali i-a decis viitorul favoritului lui Meme Stoica. Ce se întâmplă cu Tamm în vară

George Drafta 29.03.2023, 16:40
Becali i-a decis viitorul favoritului lui Meme Stoica. Ce se întâmplă cu Tamm în vară

Gigi Becali a anunţat astăzi numele unuia dintre fotbaliştii care va continua la FCSB şi din vară.

Conducerea clubului îi va propune prelungirea contractului estonianului Joonas Tamm. Ajuns în vara anului trecut în tabăra roş-albaştrilor acesta a fost lăudat pentru prestaţiile sale, astfel încât el este dorit la vicecampioana României şi în stagiunea următoare.

„Lui Tamm o să-i prelungim contractul, pentru că nici n-ai fundași centrali, ce să faci?”, a declarat latifundiarul din Pipera atunci când s-a referit la situaţia fundaşului baltic.

Gigi Becali
Gigi Becali

În vârstă de 31 de ani, Tamm este unul dintre cei 5 jucători cărora le expiră angajamentul la sfârşitul sezonului. Într-o situaţie asemănătoare se mai află Valentin Creţu, Billel Omrani, Boban Nikolov şi Deian Sorescu. Recomandat de Mihai Stoica, fotbalistul estonian are parte de o imagine mult mai bună decât Dawa, în ciuda faptului că şi el a fost autorul unor gafe care au costat echipa.

Cifrele lui Tamm

Joonas Tamm are în total 39 de meciuri în toate competiţiile pentru FCSB reuşind şi 4 goluri. Cel mai important dintre ele a adus victoria roş-albaştrilor în faţa slovacilor de la Dunajska Streda, în preliminariile Conference League.

El are conform informaţiile furnizate de Gsp un salariu lunat de 13.000 de euro care ar urma să fie majorat la 16.000 de euro în cazul extinderii înţelegerii. În privinţa lui Sorescu, Gigi Becali a rămas pe poziţie şi a anunţat că doar dacă echipa lui Pintilii va lua titlul fundaşul va rămâne în Berceni.

Joonas Tamm
Joonas Tamm

„Dacă luăm campionatul, activăm clauza și îl cumpărăm de la Rakow. Altfel, ce să facem cu el? E bun fotbalist. Dacă luăm titlul, forțăm Liga Campionilor și merită să dai banii. Altfel, la revedere!”, a fost comentariul omului de afaceri.

Rezolvă şi problema antrenorului

FCSB  va avea curând şi un nou tehnician cu licenţă PRO pe bancă. După plecarea lui Leo Strizu, roş-albaştrii au mizat o perioadă pe Lucian Filip, cât le-a permis perioada de interimat. Acum Elias Charalambous are cele mai mari şanse să fie „înregimentat”.

„O să punem un antrenor, cred că azi rezolvăm. O să fie străin, cred că cipriotul, da. A jucat prin România. Mai multe știu cei de la club. O să-l invităm pe Burchel să-i spună antrenorului ce fotbaliști au voie să joace. O să-l punem pe Burchel să facă schimbările. Nu poate să vină la mine în curte decât cu mandat de la procurori. Poate îl pun pe Ferguson și stă pe scaun și doar dirijează”, a glumit Gigi Becali.

Urmăriți Playsport.ro și pe