Becali riscă din nou să ajungă după gratii dintr-un motiv incredibil

Bogdan Solomon 23.03.2023, 23:56
Becali riscă din nou să ajungă după gratii dintr-un motiv incredibil

Gigi Becali are din nou probleme cu legea. Va fi judecat în stare de recidivă pentru infracţiunea de fraudă la vot și riscă să se întoarcă după gratii dacă nu își dovedește nevinovăția în timp util.

Lovitură pentru Gigi Becali. Riscă să ajungă din nou după gratii

Concret, patronul FCSB-ului este acuzat că a votat la Referendumul pentru Familie din 6 octombrie 2018, încălcând astfel legislația în vigoare. Aceasta le interzice persoanelor eliberate din închisoare să-și exercite dreptul de a alege sau să fie ales pentru o perioadă de 5 ani de la ispășirea pedepsei. Acesta a executat o condamnare de 3 ani și 6 luni, rezultată în urma contopirii pedepselor din 3 dosare penale: schimbul de terenuri cu MApN, Valiza și cel al sechestrării hoților care îi furaseră mașina.

Cum eliberarea s-a produs pe data de 03.04.2015, interdicția de a alege și de a fi ales într-o funcție publică expira abia în aprilie 2020. Magistrații au respins cererile și excepțiile invocate de Becali cu privire la votul din 2018, ceea ce înseamnă că va fi judecat pentru fraudă la vot, infracțiune care se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă și interzicerea unor drepturi, în conformitate cu noul Cod Penal.

Prescrierea faptelor este singura modalitate prin care poate scăpa de acuzații. Conform Codului penal, termenul de prescripție pentru frauda la vot este de cinci ani, ceea ce înseamnă că inculpatul trebuie să-și dovedească nevinovăția până pe 6 octombrie 2023.

Dacă îmi spun 1.000 de avocați că nu am voie, eu spun că am voie!

Deși avea interdicție, Gigi Becali s-a numărat printre cei 21% dintre români care au participat la votul pentru revizuirea Constituției astfel încât să fie modificată definția familiei din „căsătorie între soți” în căsătorie dintre un bărbat și o femeie. Ba chiar afirma cu tărie că faptele sale nu încălcau legea.

„Hotărârea judecătorească nu zice că nu am voie să votez cinci ani, ci spune că ‘nu are voie să aleagă și să fie ales’. Eu nu am candidat ca să fiu ales. Eu am votat la refendum pentru 1.000 de ani!

Una e să alegi și să fii ales, alta e să votezi ceva. Dreptul de vot la referendum nu-l poate lua nimeni niciodată, niciun judecător! Chiar dacă sunt 40 de grade afară, merg să votez. Şi în patru labe merg la referendum. E cea mai mare acţiune din România în ultimii ani. E mai important decât toate războaiele. Depinde viitorul neamului, al copiilor şi al nepoţilor.

Dacă nu se face referendum şi nu se spune clar că familia e compusă din bărbat şi femeie, va fi greu. Ăştia ne atacă uşor, uşor. Nu acum, dar peste 20-30 de ani. O să se facă educaţie şi se scrie în manuale ‘ce bine e să fii homosexual’. Trebuie să salvăm ţara”, spunea patronul FCSB-ului, la acea vreme.

Urmăriți Playsport.ro și pe