Begu defilează la Sankt Petersburg. Victorie fantastică în fața Petrei Kvitova

Gabriel-Alexandru Ioniță 10.02.2022, 15:59
Begu defilează la Sankt Petersburg. Victorie fantastică în fața Petrei Kvitova

Irina Begu își continuă forma foarte bună din acest început de sezon și la turneul de la Sankt Petersburg. Jucătoarea în vârstă de 31 de ani aflată pe locul 56 WTA a obținut una dintre cele mai importante victorii din cariera sa.

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Sankt Petersburg într-o manieră entuziasmantă

În optimile de finală ale turneului din Rusia, Begu a trecut fără drept de apel de cehoaica Petra Kvitova, dublă câștigătoare de turneu de Grand Slam, și în prezent situată pe locul 23 în lume. Sportiva din România a practicat un joc extrem de solid de pe linia de fund a terenului și s-a impus cu scorul de 6-4, 6-0.

În sferturile de finală, Irina Begu va juca împotriva unei alte jucătoare din Cehia, Tereza Martincova, 27 de ani, locul 42 WTA. Grație acestei performanțe, românca și-a asigurat un cec în valoare de 18.500 de dolari.

Victoria sa în fața Petrei Kvitova este cu atât mai surprinzătoare și mai spectaculoasă cu cât Irina Begu a înregistrat un procentaj destul de slab la primul serviciu în acest meci, de numai 51%. A fost prima victorie obținută de jucătoarea din România în fața Kvitovei, în al șaselea meci direct.

Ce a declarat jucătoarea din România înaintea acestui meci de excepție

Chiar înainte de victoria de senzație contra Petrei Kvitova, Irina Begu a vorbit despre faptul că a avut un început bun de sezon, iar acest lucru îi dă speranțe pentru un parcurs bun pe mai departe. De asemenea, ea a vorbit și despre planurile pe care le are pentru următoarele două luni și a dezvăluit cum se simte din punct de vedere fizic.

Primul turneu a fost foarte bun, am avut un nivel de joc foarte ridicat. M-am adaptat destul de repede condițiilor pentru că noi în timpul offseason-ului ne antrenăm în sală, undeva la două-trei luni dacă joc și ultimele turnee ale anului, cum a fost cel de la Cluj în 2021, iar trecerea de la frig la cald nu este una ușoară.

Faptul că m-am dus acolo cu o săptămână înainte, m-am antrenat afară, m-am adaptat condițiilor a contat foarte mult. Ce am lucrat în iarnă s-a văzut din prima săptămână, ceea ce pentru mine a fost important.

Momentan, perioada aceasta, lunile februarie și martie, e mai dificilă pentru că nu avem foarte multe turnee în calendar și rămâi la o singură variantă. O să joc sigur Doha, Indian Wells, Miami, sunt înscrisă și la Lyon, și ulterior să văd unde intru, eventual ce turnee vor fi adăugate. Va fi și în funcție de cum mă simt, nu vreau să-mi fac planuri îndepărtate, văd cum merg lucrurile și apoi mă înscriu în alte turnee.

„Trag în continuare după mononucleoză”

Trag în continuare după mononucleoză. Mi-a afectat și tiroida, cei care au probleme cu tiroida mă înțeleg, mi-a fost greu și-n Australia, dar acum sunt mai bine și așa sper să fie de la săptămână la săptămână. Sunt lucruri normale, nu le poți controla, dar important este să fiu atentă, încerc cât de mult să mă recuperez, să merg la turnee cât mai sănătoasă.

Experiența pe care am căpătat-o de-a lungul anilor ajută, am avut câteva accidentări, nu chestiuni majore, dar știu să gestionez un pic mai bine situațiile acestea și atunci când simt că nu sunt sută la sută, prefer să mă retrag, așa cum am făcut-o și în săptămâna dintre primul turneu și Australian Open”, a spus Irina Begu pentru GSP.