Belgianul care antrenează fără licentă PRO în Franța ia atitudine după ce a fost criticat. “Nu sunt un tocilar”

George Drafta 18.03.2023, 19:01
Belgianul care antrenează fără licentă PRO în Franța ia atitudine după ce a fost criticat. “Nu sunt un tocilar”

În apărarea tehnicienilor fără licenţă PRO din Superligă, unii dintre oamenii din fotbalul românesc s-au folosit de exemplul din Ligue 1, acolo unde un tehnician fără documentaţia necesară primeşte laude pentru rezultatele obţinute pe banca celor de la Reims.

Will Still este la doar 30 de ani revelaţia Franţei în acest moment. Toată lumea vorbeşte despre el în condiţiile în care echipa lui este neînvinsă în ultimele 19 meciuri de campionat! Belgian la origine, acesta nu are licenţa PRO dar acest lucru nu l-a împiedicat să performeze la nivelul unuia dintre campionatele de top ale Europei.

Will Still a mai antrenat-o din postura de principal pe Germinal Beershot
Will Still a mai antrenat-o din postura de principal pe Germinal Beershot

„Este un mit care trebuie distrus pentru că avem diplome, fie că este vorba de Didier Digard, antrenorul OGC Nice,  sau de mine. Avem cele mai importante diplome posibile sau care puteau fi luate până acum. Repet, la 30 de ani, a avea licenţa Pro este foarte complicat.

Nu aş fi putut să o fac înainte pentru că am doar vârsta pe care o am. Evident că diplomele sunt importante şi nu sunt doar un tocilar care a jucat Football Manager, este total fals”, a spus Will Still, citat de Le Figaro.

Îşi asumă amenda

Prezenţa lui Will Still pe bancă îi costă pe oficialii lui Reims. Belgianul a fost mai întâi interimar după plecarea lui Oscar Garcia în luna octombrie a anului trecut apoi a fost păstrat în funcţie. Însă nu fără sacrificii financiare. Reims trebuie să plătească o amendă de 25.000 de euro pentru că echipa are un antrenor care nu îndeplineşte criteriile cerute la acest nivel.

Reims nu a mai pierdut din luna septembrie
Reims nu a mai pierdut din luna septembrie

Însă deocamdată nimeni nu poate să îl clintească din postul său. Reims este pe locul 8 în campionat şi cu puţin noroc poate ajunge pe loc de cupă europeană la finalul actualei stagiuni.

Exemplu pentru oficialii FCSB 

Mihai Pintilii şi Marius Croitoru sunt doar doi dintre antrenorii aflaţi într-o situaţie similară cu Will Still. Mihai Stoica se foloseşte de modelul lansat de Reims, pe care şi-l doreşte aplicat şi la vicecampioana României.

Mihai Stoica
Mihai Stoica

Noi suntem antrenați de Mihai Pintilii și echipa joacă. O să plătim exact cum plătesc cei de la Reims în Franța. La fiecare meci, amendă pentru că nu au antrenor cu licență. În Franța există un antrenor, William Still, care nu are licență și care de 6 luni e neînvins. Pentru că e bun. Asa e situația și la noi.

Trebuie ca Federația să vină în sprijinul ideii ca cei buni să poată antrena, dar asta bineînțeles că nu se va întâmpla pentru că e vorba de Steaua”, au fost cuvintele managerului general al roş-albaştrilor.

Urmăriți Playsport.ro și pe