”Belu a spus cu voce tare că am țâțele mari!”. Un nou scandal în sportul românesc

Ioan Valentin Oprea 11.05.2023, 21:52
”Belu a spus cu voce tare că am țâțele mari!”. Un nou scandal în sportul românesc

Un nou scandal zguduie handbalul românesc. După ce a fost suspendat de FRH, observatorul Horaţiu Belu a intentat plângere penală pe numele celor ce conduc destinele handbalului românesc. Belu fusese tras pe linie moartă, după ce ar fi avut o reacţie necorespunzătoare la adresa unei tinere arbitre în vârstă de 16 ani.

Scandalul s-ar fi declanşat la sfârşitul lunii octombrie. Potrivit informaţiilor apărute în Gazeta Sporturilor, Horaţiu Belu ar fi intervenit atunic la un meci din Campionatul Municipal Bucureşti şi i-ar fi transmis arbitrei minore, de 16 ani, că are o ţinută necorespunzătoare.

Belu a spus cu voce tare că am țâțele mari și să port 2-3 bustiere, una peste alta”, ar fi scris arbitra în plângerea depusă la Federaţie.

Belu a negat acuzaţiile

Belu, observator EHF de peste 15 ani, a negat incidentul şi s-a apărat în faţa Comisiei de Disciplină, spunând că doar i-a reproşat arbitrei ţinuta necorespunzătoare, fără a o jigni.

Eu le-am spus tuturor arbitrilor cum să conducă un meci: deplasare în teren, zonă de urmărire, cum să-și împartă zonele, mod de semnalizare, și, în particular, ei i-am spus să poarte sutien sau bustieră adecvate pentru sport”, a transmis Belu.

Arbitra de 16 ani a citat şi doi martori, însă aceştia nu au confirmat varianta acesteia.

Comisia de Apel a întors hotărârea

Cazul a ajuns pe masa CCD, care a decis să-l suspende pe Horaţiu Belu pentru opt etape şi să-l oblige la plata unei amenzi în valoare de 1500 de lei. Nemulţumit de această hotărâre, Belu a făcut apel, iar Comisia de Apel a anulat suspendarea sa.

După ce a fost oprit de la delegări din noiembrie 2022, Belu a decis să se adrese, la începutul lui aprilie, organelor legii. Acesta a depus o plângere penală la Secţia 1 de Poliţie din Bucureşti şi e gata acum să ceară daune în instanţă. Conform acestuia, 50.000 de lei ar fi suma pe care a pierdut-o în această perioadă în care a fost tras pe linie moartă de FRH.

Cristina Neagu, vedeta din lotul lui CSM Bucureşti, a fost implicată, la rândul ei, în urmă cu mai multe săptămâni, într-un alt scandal care a ţinut prima pagină a ziarelor din România. Neagu a fost înjurată minute bune de galeria Rapidului şi a cerut întreruperea meciului.

Urmăriți Playsport.ro și pe