Bergodi nu s-a mai oprit cu laudele după victoria cu CFR: „E unul din cei mai buni jucători pe care i-am avut sub comanda mea”

Ioan Valentin Oprea 26.09.2023, 00:02
Bergodi nu s-a mai oprit cu laudele după victoria cu CFR: „E unul din cei mai buni jucători pe care i-am avut sub comanda mea”

Succesul cu CFR, scor 3-1, l-a mulţumit pe deplin pe antrenorul principal al Rapidului, Cristiano Bergodi.

Tehnicianul italian a fost încântat de modul în care au evoluat elevii săi în repriza secundă din Giuleşti şi spune că acelea au fost cele mai bune 45 de minute ale alb-vişiniilor de când el a preluat trupa de sub Podul Grant.

Au fost fantastici. Am întâlnit o echippă greu de vătut, o echiipă masivă. Am început bine prima repriză. Ne-au dat gol şi am pierdut unele mingi la mijlocul terenului. Ne-au speriat un pic şi pe teren noi eram curajoşi”, au fost primele cuvinte ale lui Bergodi de la finalul jocului de pe arena „Valentin Stănescu”.

Le-a ridicat moralul la pauză

După golul al treilea, al lui Claudiu Petrila, Bergodi a sprintat pe margine pentru a-l felicita pe fostul jucător al CFR-ului. Pus să comenteze acea fază, antrenorul din „Cizmă” a precizat că a trăit la intensitate maximă acest derby şi a simţit, la pauză, că jucătorii săi sunt puţin temători.

Bergodi a povestit, la flash-interviul de la Digi Sport, că a purtat o discuţie clarificatoare cu elevii săi la pauză şi i-a îndemnat pe aceştia să evolueze cu mai mult curaj.

A fost extraordinară a doua repriză, cu o sumedenie de ocazii. Nu a fost o descătuşase la 3-1. M-am speriat un pic în prima repriză. Le-am dat curaj la pauză, se vedea că am fost puţin temători. Avem o echipă bună, cu calitate şi am arătat extraordinar în a doua repriză. Când ai patru ocazii în 15 minute, cred că merită numai felicitării băieţii. Am avut ritm în faţă, am impus ritm”, a mai completat, cu zâmbetul pe buze, Bergodi.

I-au plăcut mult Ioniţă II şi Albu

Deşi a vorbit la superlativ despre evoluţia tuturor jucătorilor, Bergodi a ţinut să aprecieze în mod special prestaţia lui Alex Ioniţă II şi Alexandru Albu.

Toţi au jucat bine, dar, dacă trebuie să spun o vorbă pentru un jucător, îl nominalizez pe Alex Ioniţă, care a arătat foarte bine, dar şi Albu. E normal că trebuie felicitaţi pentru că au făcut un meci extraordinar”, a dat verdictul Bergodi.

Elogii pentru Rrahmani

Întrebat care este starea lui Cristopher Braun, Bergodi nu a putut să dea foarte multe amănunte despre accidentarea fundaşului lateral. Tehnicianul în vârstă de 58 de ani a explicat că urmează să aibă o discuţie pe această temă cu staff-ul medical, dar şi-a exprimat speranţa că Braun va putea fi utilizată în runda viitoare.

Bergodi nu a putut evita nici întrebările referitoare la Rrahmani, atacantul kosovar care continuă să surprindă în Superligă şi să înscrie pe bandă rulantă. Bergodi afirmă că acesta este unul dintre cei mai valoroşi atacanţi pe care i-a avut pe mână în cariera sa de antrenor.

Nu ştiu dacă e gravă accidentarea lui Braun. Sperăm că nu va fi nimic serios. Da, Rrahmani e unul din cei mai buni atacanţi pe care i-am antrenat. Ştie când să dea mingea, când să protejeze. Mă bucur că l-am luat noi, fiindcă e un atacant foarte bun”, a explicat Bergodi.

Urmăriți Playsport.ro și pe