„Bestia” Erling Haaland și-a ales echipa pentru sezonul viitor! Acum nu mai e nicio îndoială unde va juca

Gabriel Peneș / 29.05.2021, 17:59
„Bestia” Erling Haaland și-a ales echipa pentru sezonul viitor! Acum nu mai e nicio îndoială unde va juca

„Bestia” Erling Haaland și-a ales echipa pentru sezonul viitor! Situația încâlcită a posibilelor transferuri ale atacantului norvegian de la Borussia Dortmund e pe cale să se clarifice. Vârful de 20 de ani a fost aproape „dat” când la Real Madrid, când la Barcelona. Până la urmă, destinația va fi cu totul alta.

„Bestia” Erling Haaland și-a ales echipa pentru sezonul viitor!

Orice telenovelă are, totuși, un final. „Bestia” Erling Haaland și-a ales echipa pentru sezonul viitor! Atacantul norvegian de la Borussia Dormund este unul dintre cei mai „transferați” jucători, în ultima vreme. Cel puțin la nivel declarativ. A fost „dat” ca sigur la Real Madrid, apoi la Barcelona. Manchester City, Chelsea și chiar Bayern au stat și ele la pândă cât au putut. S-a vorbit despre o sumă de 100 de milioane cerută de clubul german, ba chiar de 180 de milioane.

La care se adauga salariul imens solicitat de jucător – s-a vorbit de 30, dar și de 60 de milioane de euro anual – plus comisionul agentului său, Mino Raiola. Undeva, spre 20 de milioane de euro. Din când în când, apărea directorul sportiv al lui Dortmund, Michael Zorc, care susținea că Haaland nu va pleca nicăieri. Dar nimeni nu credea așa ceva, la ce bani ar fi încasat clubul pe jucător.

Am făcut o declarație clară despre cazul lui Haaland. Decizie nu va fi luată fără Borussia Dortmund. Nu contează pe ce loc terminăm, Erling va continua să joace pentru noi.”, a menționat. într-una dintre declarații, Michael Zorc, directorul sportiv al lui Dortmund, conform Sport 1.

Acum nu mai e nicio îndoială unde va juca

Era dificil de crezut că norvegianul nu va fi lăsat să plece. Clauza ce intră în vigoare vara viitoare, ar fce ca Haaland să poată fi transferat pentru „doar” 75 de milioane de euro. În plus, Dortmund a avut un sezon modest, chinuindu-se multă vreme să ajungă pe locuri de Europa League. Dar finalul campionatului a adus schimbări majore. Trupa antrenată de Edin Terzic (38 de ani)  – ce va fi înlocuit cu Marco Rose (44 de ani) – s-a învârtoșat în ultimele etape și a reușit să prindă o poziție de Champions League, terminând pe locul 3. Mai mult, a câștigat și Cupa Germaniei, învingând în finală, la Berlin, pe RB Leipzig, scor 4-1. Haaland a realizat o „dublă” și s-a bucurat de primul trofeu major din cariera sa.


Toate acestea, inclusiv eșecul negocierilor pe bani mulți cu marile cluburi ce-l doreau, l-au făcut pe Haaland să ia o decizie. Astfel, „mitraliera de goluri” va rămâne pe Westfalenstadion și sezonul viitor. Însuși Haaland a confirmat acest lucru, într-o declarație făcută pentru Viaplay Football.

A fost o eliberare să ne calificăm în Champions League, a fost extrem de important. Am un contract pe câțiva ani și o să îl respect. Sunt un tip simplu. Când îmi place ceva, vreau să câștig. Așa cum am mai spus, când înscriu un gol, urmăresc intotdeauna următorul obiectiv. Tocmai am câștigat primul meu trofeu major (n.r. – Cupa Germaniei) și a fost un sentiment extraordinar. Vreau să câștig mai multe trofee. Sunt un mare fan al Ligii Campionilor și cred că toata lumea știe asta”, a declarat Erling Haaland, pentru Viaplay Football.