Bicfalvi, prizonier al problemelor financiare din Rusia. Declarații despre coșmarul pe care îl trăiesc străinii

Gabriel-Alexandru Ioniță 17.03.2022, 22:33
Bicfalvi, prizonier al problemelor financiare din Rusia. Declarații despre coșmarul pe care îl trăiesc străinii

Eric Bicfalvi simte din plin, ca de altfel toți jucătorii din campionatul Rusiei, în special cei străini, sancțiunile economice impuse de Occident în urma războiului declanșat de Vladimir Putin asupra Ucrainei.

Din cauza eliminării băncilor rusești din sistemele financiare internaționale, nu se mai pot face tranzacții, iar jucătorii străini nu mai pot trimite bani către familii. Din acest motiv, mulți dintre aceștia au plecat din Rusia în această perioadă, inclusiv de la Ural Ekaterinburg, echipa la care evoluează Eric Bicfalvi.

În ciuda problemelor, președintele lui Ural susține că Eric Bicfalvi va continua în Rusia

Cu toate acestea, președintele clubului, Grigory Ivanov, este convins că nu se va întâmpla acest lucru și cu mijlocașul român în vârstă de 34 de ani. Bicfalvi este căpitanul lui Ural și unul dintre cei mai buni jucători ai echipei.

Ivanov susține că, în ciuda acestor probleme, atmosfera de la echipă este una bună. De asemenea, clubul încearcă să le fie alături fotbaliștilor străini și face demersuri pentru rezolvarea cât mai rapidă a acestei probleme extrem de neplăcute pentru aceștia.

Au plecat deja 4 străini. Bicfalvi rămâne. Cu siguranță spun asta! E căpitanul nostru, joacă meci de meci. De ce ar pleca? Atmosfera la echipă e bună, vom depăși problemele împreună.

Acum tot trimitem scrisori către Banca Centrală. Fotbaliștii străini nu pot trimite bani către familiile lor, trebuie să găsim o soluție. Nu este deloc ușor, nu știm ce va urma sezonul următor.

Sper ca Guvernul și Federația să ne ajute, să fie alături de noi. Nu putem să oprim campionatul. Acum, mai mult ca niciodată, oamenii din Rusia au nevoie de fotbalul nostru”, a spus președintele clubului Ural potrivit sport24.ru.

Războiul le poate aduce beneficii celor de la Ural

Această situație neplăcut poate genera și efecte benefice pentru echipa lui Eric Bicfalvi. Ural Ekaterinburg se află în acest moment pe locul 13 în Rusia, poziție ce ar trimite echipa la un baraj de rămânere în prima ligă, cu 9 etape rămase de disputat.

Doar că în contextul existent în Rusia, se ia în calcul varianta ca numărul echipelor din prima ligă să fie mărit de la 16 la 20. În mod evident, oficialii lui Ural, prin vocea președintelui Grigory Ivanov, susțin acest demers pentru ca echipa lor să scape de retrogradare în acest sezon.

INTERVIU EXCLUSIV. Eric Bicfalvi, după 3 ani de Ucraina și 5 ani de Rusia. “SUA și Europa de Vest amplifică tensiunile!”

Urmăriți Playsport.ro și pe