Bilă albă pentru Șucu. CFR Cluj plătește cu 16.000 de euro pe lună un fotbalist din subsolul Ligii 1

Gabriel-Alexandru Ioniță / 27.05.2022, 15:05
Bilă albă pentru Șucu. CFR Cluj plătește cu 16.000 de euro pe lună un fotbalist din subsolul Ligii 1

Dan Șucu, noul acționar al Rapidului, a criticat modelul de business implementat la CFR Cluj, în cadrul primei sale apariții publice din noua postura. Proprietarul Mobexpert a spus că nu înțelege cum ce se întâmplă la clubul din Gruia din punct de vedere economic și a lăsat de înțeles că acolo ar exista unele probleme.

Iar acum, la scurt timp de la acele declarații, ies la iveală câteva detalii care par să confirme spusele lui Dan Șucu. Daniel Stanciu, fost director sportiv la CFR Cluj, a dezvăluit că salariul lui Mihai Butean, fotbalistul campioanei care a fost mai mereu împrumutat la echipe mai mici din Liga 1, are un salariu uriaș pentru nivelul Ligii 1, de 16.000 de euro pe lună.

CFR Cluj îi plătește 16.000 de euro pe lună lui Mihai Butean, care a fost împrumutat în acest sezon la o echipă care se bate la barajul pentru menținerea în Liga 1

În partea a doua a acestui sezon, fundașul dreapta de 25 de ani a fost împrumutat la Chindia Târgoviște, echipă ce a terminat pe locul 7 în play-out, adică pe 13 în clasamentul general, din 16 echipe, și este nevoită să joace baraj cu Concordia Chiajna pentru a rămâne în Liga 1 și în sezonul viitor.

S-a ridicat ștacheta an de an și s-a crezut că se va da lovitura în Europa, dar nu a fost așa. Sunt o grămadă de jucători care au fost aduși la CFR. Vă dau o listă cu 12 jucători împrumutați. Să vă zic cât câștigă fundașul dreapta împrumutat la Chindia, care a fost și pe la Astra și pe la Gaz Metan? Butean, da. Câștigă 16.000 de euro pe lună”, a spus Daniel Stanciu la Digi Sport.

Totodată, Stanciu, care era la CFR Cluj în momentul în care Neluțu Varga a început să se implice financiar la acest club, a explicat și cum a ajuns omul de afaceri să investească atât de mulți bani, fără o acoperire: „La început, când Varga a preluat clubul, i s-a promis accesul în grupele Champions League. Știu, pentru că am fost acolo. A spus că va investi sume importante. Naivitatea patronului i-a costat. Am fost un sezon director sportiv. Varga se aștepta să vindem un jucător, dar nu s-a putut. Singura discuție a fost pentru Țucudean, în Franța, dar nu s-a făcut. Sunt întrebări la care nu se găsesc răspunsuri”.

Dan Șucu pare îndreptățit să nu înțeleagă modelul economic de la campioana României

Astfel, declarațiile lui Dan Șucu par să aibă o anumită acoperire. Omul de afaceri a spus că investițiile de la CFR Cluj nu pot fi înțelese din punct de vedere economic.

„Nu ne interesează doar ideea de a fi campioni. Ne interesează și modul în care ajungem acolo. Contează și cum ai câștigat, fanii trebuie să fie mândri de modul în care performanța este obținută.

Modelul de business de la CFR Cluj îl înțeleg foarte greu sau aproape deloc. Pentru că nu e ceva de înțeles, din punct de vedere economic. Nu l-am întâlnit în afaceri pe patronul de acolo (n.r. – Neluțu Varga). Nu cunosc nimic despre dânsul ca om de afaceri. Sunt de mulți ani în afaceri. Dacă ar fi fost proeminent, aș fi știut afacerile dânsului. N-am auzit de dânsul ca om de afaceri.

Dacă CFR a reușit să ia de cinci ori la rând campionatul, probabil că următorii care vor lua campionatul o vor face de 5, 6, 10 ori la rând. Și următorii ar trebui să fim noi”, a spus Dan Șucu la conferința de presă în cadrul căreia a fost prezentat oficial drept noul acționar al Rapidului.

Transfer de 1.5 milioane de euro pentru CFR Cluj! Campioana i-a stabilit prețul unui titular