”Blat” al generației de Aur? Ilie Dumitrescu îi răspunde cu duritate lui Răducioiu!

Giosanu Catinca / 04.03.2021, 15:47
”Blat” al generației de Aur? Ilie Dumitrescu îi răspunde cu duritate lui Răducioiu!

Analistul sportiv, Ilie Dumitrescu, a oferit o primă reacție, după ce ”Generația de Aur” a fost acuzată de blat de către Florin Răducioiu, singurul fotbalist român care a evoluat în toate marile campionate naționale ale Europei. Ce i-a transmis Dumitrescu fostului mare internaţional român?

”Blat” al generației de Aur?

Ilie Dumitrescu (52 de ani) a reacționat extrem de dur în scandalul „Blat la națională”, declanșat de afirmațiile unui fost atacant al naționalei Bulgariei și întărit de atitudinea și cuvintele lui Florin Răduciou.

Ivo Georgiev (48 de ani) a lansat acuzații grave la adresa naționalei României, în special a fundașilor tricolori. Fostul atacant al Bulgariei i-a acuzat pe aceștia de non-combat în duelul cu Spania, pierdut de echipa lui Anghel Iordănescu, 1-2, în ultimul meci din grupele Campionatului European din 1996.

La rândul său, Florin Răducioiu (50 de ani) a lăsat de înțeles că i s-a părut ceva nefiresc la defensivă în acel meci. Fostul atacant al lui Dinamo și al echipei naționale de fotbal a României și-a amintit meciul cu Spania, de la EURO 1996.

Echipa era neatentă şi asta m-a pus pe gânduri.”, a spus fostul mare atacant, care a și marcat golul cu Spania, singurul reușit de „tricolori” în Anglia.

El a răspuns acuzațiilor de blat făcute de către bulgari.

Nu vreau să fac declarații care pot avea repercusiuni asupra mea. Nu comentez. Şi ăsta e un răspuns”, a mai spus Răducioiu la TV Telekom Sport.

Ilie Dumitrescu îi răspunde cu duritate lui Răducioiu!

Dacă Răducioiu consideră că jucătorii echipei naționale i-au lăsat pe spanioli să câștige în ultimul meci jucat de „tricolori” la EURO 1996, Ilie Dumitrescu e de altă părere.

Ilie Dumitrescu, fost coleg cu Răducioiu la „națională”, a negat vehement varianta unui „blat”.

Cum să vii cu așa ceva? Cum să declari așa ceva? Pentru mine, a fost cel mai bun atacant, Răducioiu. Are dreptul să spună ce vrea, dar să spună lucrurilor pe nume. Nu văd rostul declarațiilor sale. Când nu mai ai șanse la calificare, la un meci ca ăsta nu mai ești concentrat, chiar dacă vrei. Toți erau cu gândurile la vacanță. Nu vreau să justific în locul lor, nici nu am fost acolo. Nu pot să cred așa ceva eu, la cum cunosc eu generația asta și toți colegii mei. Nu există așa ceva. Pot să admit că la un meci nu mai ești la fel de concentrat. Asta da.”, a spus Dumitrescu la emisiune „Fotbal Club”, de pe DigiSport.

România a încheiat grupa de la EURO 1996 pe ultima poziție, cu 3 înfrângeri, 0-1 cu Franța și Bulgaria și 1-2 cu Spania.