Blestemul Universității Craiova. O nouă veste îngrijorătoare pentru formația din Bănie

Gabriel Peneș / 05.03.2021, 23:44
Blestemul Universității Craiova. O nouă veste îngrijorătoare pentru formația din Bănie

Blestemul Universității Craiova. O nouă veste îngrijorătoare pentru formația din Bănie. Abia ce apucaseră să se bucure de recuperarea principalului lor marcator, că oltenii se întorc de unde plecaseră.

Blestemul Universității Craiova. O nouă veste îngrijorătoare pentru formația din Bănie

Blestemul Universității Craiova. O nouă veste îngrijorătoare pentru formația din Bănie. Elvir Koljic s-a accidentat din nou, scrie fanatik.ro. Și asta într-un moment în care bosniacul abia revenise la antrenamente. Categoric, sezonul acesta e unul cu ghinion pentru atacantul de 25 de ani. Aflat în al treilea sezon pentru olteni, Koljic începuse senzațional actuala ediție de campionat. 6 goluri în primele 6 etape.

A venit, însă, minutul 34 al partidei contra celor de la Poli Iași. Într-un duel pentru balon, ieșeanul Mihalache a intrat dur, iar Koljic s-a prăbușit pe teren urlând de durere. Verdictul medicilor: fractură de peroneu. Chiar deasupra gleznei. Perioadă de recuperare estimată: 6 luni. Era 2 octombrie 2020. De atunci, Craiova a suferit mult pe faza ofensivă. Abia după 26 etape, Alexandru Cicâldău a reușit să adune 8 goluri. Iar Andrei Ivan a bifat 4 reușite. În 20 de etape scurse de la accidentarea bosniacului, oltenii au marcat numai de 16 ori.

Atacantul bosniac va lipsi și următoarele 3 partide

În etapa a 6-a Koljic avea 6 goluri marcate, adică jumătate din cele înscrise de Craiova. Oltenii erau pe primul loc, la 6 puncte în fața FCSB și CFR Cluj. Acum, ocupă locul 3, la 7 puncte în urma celor două rivale. „Efectul Koljic” l-am putea numi. Era și motivul pentru care oficialii craioveni erau încântați de perspectiva revenirii vârfului bosniac. Recuperarea mersese mai bine decât se pronosticase, iar Koljic revenise chiar și la antrenamentele lotului pregătit de grecul Marinos Ouzounidis.

Dar a apărut o nouă accidentare. Atacantul bosniac va rata cel puțin și următoarele 3 meciuri. Cele cu Botoșani, Gaz Metan și UTA. Mare minune dacă va putea juca vreun minut și în derby-ul contra FCSB din 3 aprilie. Pentru ca după o săptămână să urmeze alt derby, cel cu CFR Cluj. Croatul Ivan Mamut, adus pentru a umple golul lăsat de Koljic, nu a reușit să confirme până în acest moment. Abia cu Argeş, Mamut a reuşit primul gol în Liga 1. Prea puțin, pentru o pretendentă la titlu. Tocmai de aceea, nici pariorii nu mai acordă Craiovei mari șanse la titlu. Au fost considerați a doua favorită la debutul sezonului, cu o cotă de 3,75, înaintea FCSB. Acum sunt văzuți cu șansa a treia, dar cu o cotă de 8, față de 2,2 ale FCSB și CFR Cluj.