„Bloc gri. Apartament comunist”! Presa britanică, jigniri la adresa românilor după ce Emma Răducanu și-a vizitat bunica din București

Alex Cazacu 11.07.2023, 12:38

În urmă cu aproximativ două luni de zile, Emma Răducanu a suferit unele intervenții chirurgicale. Tenismena britanică, cu origini românești, a decis să se recupereze în locuința bunicii sale din București. Recent, presa din Marea Britanie a scris că sportiva a zburat în România pentru a-și vizita bunica.

Ce scrie presa britanică, după ce Emma Răducanu și-a vizitat bunica în București

Fiind una dintre cele mai apreciate sportive din lume, Emma Răducanu ar putea să se recupereze în cele mai bune centre de specialitate. Cu toate acestea, sportiva britanică a ales să se recupereze în apartamentul bunicii sale din București, ”într-un bloc gri din epoca comunistă”, scriu jurnaliștii din Marea Britanie.

”Accidentată, Emma Răducanu a zburat în România pentru a se recupera după operație în modestul apartament de 70.000 de lire sterline al bunicii ei, care datează de pe vremea comuniștilor și e situat la marginea Bucureștiului. Campioana de la US Open era disperată să o vadă pe bunica ei, Niculina Răducanu”, scrie Daily Mail.

Bunica sportivei, în vârstă de 90 de ani, a spus pentru sursa citată: ”Ea a spus că a venit doar să mă vadă și că nu a vrut să vorbească cu nimeni altcineva decât cu mine. Emma nici măcar nu a vrut să-și viziteze prietenii ei de aici… Era nerăbdătoare să mă vadă pentru că și eu tocmai m-am operat”.

Presa britanică, jigniri la adresa românilor după ce Emma Răducanu și-a vizitat bunica din București
Presa britanică, jigniri la adresa românilor după ce Emma Răducanu și-a vizitat bunica din București

Emma Răducanu, în vizită la bunica ei din România

Bunica sportivei a mărturisit că i-a făcut tenismenei supă de legume. Cele două au petrecut timpul împreună discutând în limba română. De asemenea, Emma și bunica ei au mers la cumpărături și au vizitat mormântul bunicului jucătoarei de tenis.

Având în vedere că ambele se recuperau după operații, Emma Răducanu și bunica sa au fost nevoite să petreacă cea mai mare parte a timpului în interior. ”Când a venit, avea pusă o atelă pe braț, pentru că nu avea voie să-l miște. Nu am avut ocazia să facem mare lucru, însă a vrut să viziteze mormântul bunicului ei”, a spus Niculina.

Conform sursei citate, părinții tenismenei erau și ei în vizită la București. Se pare că toți au stat în acel apartament, în care sportiva încă are propria ei cameră. În copilărie, campioana își vizita bunica de cel puțin două ori pe an. Niculina a fost profesoară pensionară, iar acum a iești la pensie. Femeia susține că abia aștepta să-i gătească nepoatei sale mâncarea preferată.

Urmăriți Playsport.ro și pe