Bolnav de cancer, fostul fotbalist al Clujului își pune speranța în Dumnezeu: „Am o boală agresivă care se dezvoltă galopant”

Olteanu Ștefan / 21.09.2021, 11:40

Florin Hidișan, fost fotbalist al Clujului, este bolnav de cancer și recent a oferit un interviu emoționant. În vârstă de 39 de ani, Hidișan a evoluat ultima oară pentru U Cluj, în parioada februarie – iulie 2013. De câteva luni a fost depistat cu o formă gravă de cancer și viața i s-a schimbat complet.

Fost fotbalist al Clujului, bolnav de cancer. Florin Hidișan: „Am o boală agresivă care se dezvoltă galopant”

Înainte de a se retrage din cariera de fotbalist, Florin Hidișan a evoluat o scurtă perioadă de timp pe meleagurile Clujului. Mai exact, la echipa Universității, pentru care a reușit să înscrie și un gol în cele 10 meciuri jucate în intervalul februarie – iulie 2013.
Fostul mijlocaș dreapta a mai jucat în carieră la echipe ca Internațional Curtea de Argeș, FC Argeș, CS Otopeni, FC Brașov, UTA și Pandurii. Are peste 100 de meciuri în Liga I și alte câteva zeci în Liga II.
În vârstă de 39 de ani, Florin Hidișan a primit în urmă cu câteva luni o veste cutremurătoare. A fost depistat cu o formă gravă de cancer la stomac, cu metastaze la ficat.
Într-un interviu acordat recent, el a povestit cum a descoperit că are boala și care a fost reacția medicilor:

Strict despre boală, lucrurile stau așa: eu aveam simptome mai vechi, reflux gastroesofagian, probleme după ce mâncam, aveam și intoleranță la anumite alimente. Dar nimic grav. Am făcut tot felul de tratamente, am fost bine o perioadă, apoi au apărut iar simptomele. Cam la o săptămână după Paști am avut o criză. Nu mai mâncam nimic, slăbisem. Eram îngrijorat.
Am fost la gastroenterologie. Și acolo mi-a descoperit această tumoră malignă. O boală foarte agresivă, care a avut o desfășurare galopantă. Medicii au fost surprinși. Asemenea boală apare în mod obișnuit la persoane de peste 65 de ani. Echipa de medici care mă supraveghează era devastată. Toți aveau capetele plecate. Nu știu ce șanse mi-au mai dat… Dar acum vorbesc cu tine, am puterea să zâmbesc, să stau pe o bancă, deci am o stare bună per total. Mai presus de medicină există Dumnezeu, care e lângă fiecare om”, a spus Florin Hidișan, pentru gsp.ro.

Cum a reacționat când a aflat diagnosticul: „Doamne, de azi sunt în mâinile Tale.”

Chiar dacă pe moment a încercat să fie puternic, Florin Hidișan spune că a avut un moment de cumpănă la scurt timp după primirea diagnosticului. Cu toate acestea el spune că s-a lăsat în mâinile lui Dumnezeu și a prins putere:

Așteptam răspunsul de după control, eram în clinică doar eu și doamna doctor. Am așteptat 10-15 minute, eram singur pe hol și m-a chemat în cabinet. Dânsa era terminată! Când am văzut-o, am și eu o experiență de viață, mi-am dat seama că nu e în regulă. M-a rugat să stau jos, plângea în hohote. Culmea, eu am primit diagnosticul cu pace în inimă. I-am zis să-mi explice totul așa cum e. Sunt un om puternic, deși știam că e grav. Am aflat că e o formă avansată de cancer. I-am zâmbit și îi tot ziceam să se liniștească. Va fi bine, asta repetam. Va fi bine, va fi bine! Iar doamna doctor plângea tot mai tare. Mi-a zis că nu a mai văzut așa ceva, atâta forță. Totul e real! Am avut o liniște… Asta e minune de la Dumnezeu!
După ce am aflat diagnosticul am avut câteva clipe de deznădejde. Imediat însă am prins curaj, mi-am ridicat moralul și mi-am zis în gând: «Doamne, de azi sunt în mâinile Tale. Faci ce vrei cu mine!»”, a mai spus fostul mijlocaș.

Florin Hidișan continuă tratamentul și ședințele de chimioterapie, iar în curând ar urma să fie operat în străinătate

Am niște probleme după chimioterapie, sângele nu mi-e prea bun, tot aștept analizele să văd ce valori am. Știu însă că tumora principală s-a retras foarte mult! Acum e bine, organismul a reacționat excelent. Să vedem ce va fi de acum înainte. În principiu, ar trebui să fiu operat în străinătate, dar vom vedea cum decurg lucrurile. Am trimis analizele în Italia și Austria, aștept și de acolo, iar medicii se vor pune de acord să ia cea mai bună decizie. În ei și în Dumnezeu am încredere și știu că nu mă lasă. Voi fi bine! Vă promit! Voi fi bine, cu siguranță!”.