„Bomba” anului! FCSB se întoarce în Ghencea! Marcel Ciolacu a anunțat că se vor începe toate demersurile necesare

Dragos Stefanescu 30.10.2022, 14:40
„Bomba” anului! FCSB se întoarce în Ghencea! Marcel Ciolacu a anunțat că se vor începe toate demersurile necesare

Vești bune pentru fanii FCSB. Marcel Ciolacu a anunțat că se va implica personal pentru ca formația roș-albastră să poată juca în Ghencea. Liderul PSD consideră că actuala situație este aberantă și trebuie remediată cât mai repede. Declarațiile lui Marcel Ciolacu, unul dintre pilonii principali ai actualei alianțe de guvernare, reprezintă un factor important, dacă nu decisiv, în războiul care e purtat de multă vreme pe axa Steaua – FCSB.

Marcel Ciolacu vrea să deschidă calea FCSB către Ghencea. ”Este momentul ca această situație aberantă să înceteze!”

Disputa dintre FCSB și CSA Steaua este departe de final. Conflictul dintre cele două cluburi durează de ani buni iar repercusiunile pentru echipa lui Gigi Becali au fost destul de dure. Pe lângă faptul că a pierdut stema și istoria Stelei, care au reajuns sub tutela MApN, cea mai grea lovitură pentru FCSB este faptul că nu poate juca meciurile de pe teren propriu pe noua arenă din Ghencea. Toate demersurile făcute până acum de formația roș-albastră s-au lovit de refuzul celor de la CSA Steaua.

Se pare însă că situația s-ar putea schimba cât de curând. FCSB va avea parte de sprijinul lui Marcel Ciolacu, liderul PSD. Politicianul a dezvăluit recent că se va implica personal în această speță. Ciolacu consideră aberant faptul ca FCSB să nu poată juca în Ghencea. În plus, liderul PSD nu găsește nicio explicație pentru această situație.

„În ultimele zile, în care am călătorit de la Craiova până la Bacău, am răspuns la zeci de întrebări despre pensii, salarii, energie, agricultură, despre problemele vieții de zi cu zi. La o singură întrebare nu am știut efectiv ce să răspund. Un bărbat m-a întrebat dacă am vreo explicație pentru care FCSB nu este lăsată să joace pe noul stadion din Ghencea. I-am răspuns sincer că nu știu de ce, situația fiind mai presus de puterea mea de înțelegere.

Este momentul ca această situație aberantă să înceteze! Mă voi implica pentru ca suporterii să meargă atât la meciurile celor de la FCSB, cât și la cele ale Stelei”, a declarat Marcel Ciolacu pentru ProSport.ro.

”Aici nu e vorba de politică, ci de normalitate și decență”

Marcel Ciolacu a explicat că nu are niciun fel de relație de prietenie cu Gigi Becali, din contră, ei fiind adversari politici în urmă cu câțiva ani. Liderul PSD a subliniat că principalele ”victime” ale ”războiului”  dintre CSA Steaua și FCSB sunt suporterii. Ciolacu a dat exemplul celor de la AC Milan și Inter Milano, cluburi rivale ce împart același stadion de foarte mult timp.

„Cred că într-o țară în care fotbalul a ajuns să trăiască din amintiri este momentul ca această situație aberantă să înceteze! E aberant ca FCSB și Steaua să fie folosite într-un război orb al orgoliilor, război din care pierd, cu siguranță, atât suporterii, cât și fotbalul românesc!

Nu sunt prieten cu Gigi Becali, dimpotrivă, avem principii de viață și crezuri politice diferite – să nu uităm că domnia sa a fost acum câțiva ani demnitar PRM. Dar aici nu e vorba de politică, ci de normalitate și decență. De aceea, i-am spus acum câteva zile lui Gigi Becali că mă voi implica pentru ca, într-un interval rezonabil de timp, suporterii să poată merge în Ghencea, atât la meciurile din prima ligă ale FCSB, cât și la cele ale Stelei, în divizia secundă.

„Dacă două echipe uriașe, precum Milan și Inter, pot împărți același stadion, bănuiesc că vom reuși să facem și în România ca, până la urmă, rațiunea să învingă”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Urmăriți Playsport.ro și pe