Bombă la Roland Garros 2022 înainte de începerea meciurilor de pe tabloul principal. Modificarea anunțată de organizatori

Giosanu Catinca / 21.05.2022, 13:08
Bombă la Roland Garros 2022 înainte de începerea meciurilor de pe tabloul principal. Modificarea anunțată de organizatori

Organizatorii turneului de Grand Slam de la Roland Garros au făcut un anunț extrem de important. S-a schimbat regulamentul turneului chiar înainte de începerea meciurilor de pe tabloul principal.

Modificare importantă de regulament adoptată la Roland Garros

Organizatorii  au luat decizia de a adopta o nouă regulă care va intra în vigoare începând cu ediția din 2022 a turneului major parizian.​

Noutatea este că va fi adoptată regula tie-break-ului de 10 puncte în cazul în care scorul ajunge la 6-6 în ultimul set. Anunțul a venit cu o zi înainte de startul competiției din Paris.

În numele Australian Open, Roland-Garros, Wimbledon şi US Open, Grand Slam Board este încântat să anunţe decizia comună ca la toate grand slamurile să se joace un tie-break de 10 puncte atunci când scorul ajunge la 6-6 în ultimul set.”, se arată într-un comunicat la board-ului.

Regula s-a aplicat deja la Australian Open, iar din acest an se va aplica și la Roland Garros.

Cei de la Wimbledon au apelat, în ultimii ani, la o soluție de compromis (tie-break până la 7 la scorul 12-12 în set decisiv). Ei au recurs la acest lucru pentru a evita prelungirea extenuantă a unor meciuri, așa cum s-a întâmplat la întâlnirea dintre Nicolas Mahut și John Isner, când Isner a ieșit câștigător cu scorul de 70-68 în setul 5.

7 jucătoare românce pe tabloul principal de la Roland Garros

România va avea 7 jucătoare de tenis pe tabloul principal de la Roland Garros 2022. Mihaela Buzărnescu a reuşit să acceadă pe tabloul principal de simplu al turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, ca lucky-loser, după ce a pierdut, vineri, în ultima rundă a calificărilor.

Inițial, trebuia să fie doar alte cinci românce. Este vorba despre Simona Halep (19 WTA), Sorana Cîrstea (27 WTA), Gabriela Ruse (52 WTA). Mihaela Buzărnescu a fost învinsă în ultimul tur al calificărilor de Mirjam Bkorklund, dar a avut noroc. Jucătoarea din România a prins tabloul principal, din poziția de lucky loser.

Irina Bara, a venit, la rândul ei, din calificări. Ea le-a învins pe Jesika Maleckova (Cehia, 252 WTA) în primul tur, Selena Janicijevic (Franța, 344 WTA) în manșa secundă. În turul al treilea a întâlnit-o pe Nao Hibino, de care a trecut cu scorul de 7-6(5), 6-4.

Jaqueline Cristian a declarat forfait pentru acest turneu din cauza unei accidentări.