Bomba momentului în Liga 1: UTA Arad, formație acuzată de DNA pentru dare de mită, ar putea fi exclusă din campionat

Marian Cărăvan 20.05.2021, 17:29
Bomba momentului în Liga 1: UTA Arad, formație acuzată de DNA pentru dare de mită, ar putea fi exclusă din campionat

Bomba momentului în Liga 1. Acuzată de DNA pentru dare de mită, UTA Arad ar putea fi exclusă din campionat! Arădenii tremură acum, în așteptarea verdictului. De situație ar putea profita Astra Giurgiu, care miercuri seara a retrogradat din prima ligă.

Bomba momentului în Liga 1: UTA Arad ar putea fi exclusă din campionat

Se complică lucrurile pentru UTA Arad. Deși a scăpat de retrogradare, formația arădeană ar putea fi exclusă din campionat. Urmează o amplă anchetă după dezvăluirile DNA. Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a fost sesizată după ce doi reprezentanți ai clubului din orașul de pe Mureș au fost trimiși în judecată sub acuzația de dare de mită. Alături de ei, o a treia persoană, un intermediar în acțiunile întreprinse de arădeni în 2017, când erau angrenați în lupta pentru promovare în Liga 1.

Arădenii ar fi promis sume mari de bani unor echipe care urmau să joace cu Sepsi. UTA era în luptă directă pentru promovare cu echipa din Covasna și orice pas greșit al acesteia le era favorabil arădenilor. Dar, „pașii greșiți” nu se puteau face decât cu un „ajutor”, niște „mici atenții” venite dinspre Arad. Jucătorii de la Foresta și Dacia Unirea Brăila au fost cei vizați pentru a face jocul Aradului. Totodată, DNA a menționat că aceiași reprezentanți ai UTA-ei ar fi plătit un arbitru.

Radu Vișan, secretarul general al FRF, a sesizat Comisia de Disciplină, care urmează să analizeze acum cazul. UTA ar putea fi acuzată de corupție, caz în care riscă retrogradarea. Este așteptată acum o decizie a Comisiei de Disciplină, care ar urma să vină în maximum o lună, informează Telekom Sport.

Firul evenimentelor

Prim-divizionara UTA este în mijlocul unui scandal de proporții. Clubul arădean este acuzat de DNA pentru dare de mită. Faptele la care fac referire procurorii anticorupție s-au întâmplat în urmă cu patru ani, pe când UTA era angrenată în lupta pentru promovarea în prima ligă. Conform procurorilor, arădenii au oferit sume de bani unor echipe, pentru ca acestea să-și apere corect șansele în meciurile cu rivalele celor de la UTA. Cu alte cuvinte, „să pună osul la bătaie” și să dea o mână de ajutor la promovarea Aradului pe prima scenă fotbalistică a țării. Adversar direct: Sepsi Sfântu Gheorghe.

În luna mai 2017, după cum reiese din informațiile procurorilor, reprezentanții clubului de pe Mureș au oferit sume importante adversarelor celor de la Sepsi. Să-i încurce pe covăsneni. 70.000 de lei pentru Foresta, respectiv 40.000 de lei pentru jucătorii de la Dacia Unirea Brăila. În plus, arădenii ar fi oferit 13.500 de lei, prin intermediul unei persoane fizice. Totul, fără efect. La capătul acelui sezon, în Liga 1 au promovat Juventus București (devenită între timp Daco-Getica și apoi desființată) și… Sepsi Sfântu Gheorghe. De pe locul 3, UTA a disputat baraj cu ACS Poli Timișoara, pierdut cu 1-3, pe 15 iunie 2017.

Acuzata de DNA pentru dare de mita, UTA Arad ar putea fi exclusa din campionat
Acuzata de DNA pentru dare de mita, UTA Arad ar putea fi exclusa din campionat

Trei persoane trimise în judecată, pentru dare de mită

Ei și dacă acțiunile arădenilor nu au avut efectul scontat, ar putea avea în schimb cele ale Direcției Naționale Anticorupție. Procurorii din cadrul DNA – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a trei persoane. Este vorba despre doi reprezentanți ai clubului, în sarcina cărora s-a reținut comiterea mai multor infracțiuni de dare de mită. Dar și o persoană fizică, apropiată a clubului, în sarcina căreia s-a reținut comiterea a două infracțiuni de complicitate la dare de mită.

Claudiu Drăgan (director de competiții) și Decebal Grădinaru (director general) sunt acuzați de mai multe infracțiuni de dare de mită, iar Ionuț Gabriel Vlădulescu – de complicitate la dare de mită.

În cazul în care orice angajat al clubului va fi găsit vinovat, vom lua măsurile care se impun. Din punctul nostru de vedere, angajații noștri se bucură de prezumția de nevinovăție și avem încredere că sentința le va fi favorabilă”, a transmis UTA, într-un comunicat.

UTA a încheiat sezonul pe locul 4 în play-out, cu 32 de puncte. Acuzată de DNA pentru dare de mită, UTA ar putea fi exclusă din campionat.

Urmăriți Playsport.ro și pe