Mesajul de despărțire al lui Dario Bonetti: „Mă simt folosit și aruncat”

Giosanu Catinca 14.09.2021, 16:53
Mesajul de despărțire al lui Dario Bonetti: „Mă simt folosit și aruncat”

UPDATE 16:30 Dario Bonetti le-a transmis suporterilor lui Dinamo un mesaj de „la revedere” pe pagina sa de Facebook. Antrenorul italian a scris că se simte folosit și aruncat de cei care conduc clubul alb-roșu în acest moment. El a explicat că i s-a promis că nimeni nu va pune presiune pe el timp de 10-12 etape. Fapt ce nu s-a întâmplat.

De asemenea, Bonetti și-a arătat nemulțumirea legată de faptul că a fost nevoit să lucreze inițial cu jucători extrem de tineri, fără experiență. Iar, în momentul în care au fost aduși fotbaliști cu nume, s-a decis să se renunțe la el.

Bună dimineața tuturor.
Am ajuns aici cu mâinile goale săpând un tranșeu încercând să țin echipa în viață. Acum, că în sfârșit cavaleria este aici, toată lumea este în siguranță.
Acum mă simt folosit și aruncat din punct de vedere fotbalistic, dar trebuie să spun că în adâncul meu știam deja asta. Știu fotbal și am prevestit ce se va întâmpla, dar am ales cu inima și nu cu rațiunea, riscând un accident și asta s-a și întâmplat.

Dario Bonetti: „A trebuit să antrenez o echipă pe care nu o cunoșteam”

A trebuit să antrenez o echipă pe care nu o cunoșteam, formată din băieți foarte tineri de la Dinamo 2. Îmi amintesc că atunci când am ajuns, în acel moment niciun antrenor nu a vrut să vină și mi s-a spus, din aceste motive, că primele 10-12 meciuri nu ar fi importante pentru clasament și că ar fi nevoie de ele pentru organizarea echipei, așteptând ca FIFA să ridice interdicția la transferuri.

Exact în acel moment am spus, cunoscând minuțios fotbalul, că după doar câteva înfrângeri la rând vor începe presiunile.

De fapt, fotbalul este una, dar de multe ori cei care îl administrează nu știu ce contează.
Acestea fiind spuse, le mulțumesc tuturor muncitorilor de la Săftica, de la Dinamo, jucătorilor și în special acestor fani adevărați, pentru că dau dovadă de un atașament extraordinar. Acesta a fost motivul principal pentru care am decis să vin la poate cel mai jos moment din istoria clubului.

Aveam încredere în ridicarea interdicției FIFA, care s-a întâmplat. A a fost o campanie de consolidare, în care nu puteam interveni decât parțial pentru unii jucători. Am insistat pe un fundaș central experimentat și rapid, mijlocaș cu rol de creație și un alt atacant de înaltă calitate, dincolo de Mirko (Ivanovski).

Modul în care au decurs lucrurile reprezintă confirmarea a ceea ce m-am gândit și am simțit pe pielea mea de câteva săptămâni.

„Sunt foarte mulțumit de munca depusă”

Vreau să trag concluzia că sunt foarte senin și mulțumit de munca depusă pentru că în acest timp unii tineri au trecut din rezervă la Dinamo 2 la naționala U1 9. Și alți tineri și-au putut arăta calitățile în Liga 1.
Am avut un număr important de jucători tineri disponibilă, cum nu s-a întâmplat niciodată în istoria acestui club. Și i-am lăsat să joace și am încercat să-i ajut să crească.
Toți acești tineri acum sunt sigur că au înțeles calea profesională de urmat și au deschis o mare posibilitate pentru viața lor.
Sper ca echipa și clubul să revină la cele mai înalte niveluri istorice cât mai curând posibil!
Vă îmbrățișez pe toți.
Baftă! Hai Dinamo!”, a postat Dario Bonetti.


Update. Dario Bonetti nu mai este antrenorul lui Dinamo. În urma unei discuții avută cu oficialii clubului din Ștefan cel Mare, italianul nu va mai continua pe banca tehnică a câinilor roșii, anunță sport.ro.

Contactat de Playsport, Dario Bonetti a oferit o reacție scurtă: „Da, este adevărat! Ei au decis, asta e strategia lor”. 

Pe lista lui Dinamo se află în acest moment mai mulți antrenori, printre care și Cristiano Bergodi. Este unul dintre tehnicienii apreciați în fotbalul românesc, antrenând de-a lungul timpului echipe ca CFR Cluj, Rapid, Național și Steaua București.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Dario Bonetti a cedat după eșecul din derby-ul cu FCSB. Tehnicianul în vârstă de 60 de ani a plecat în Italia după umilința suferită de Dinamo în fața jucătorilor roș-albaștri. Mulți spun că meciul de aseară ar putea fi ultimul pentru Bonetti la conducerea celor din șoseaua ”Ștefan cel Mare”.

Dario Bonetti, reacție uimitoare după meciul cu FCSB

Trupa din „Ștefan cel Mare” a fost învinsă de FCSB în derby-ul etapei a 8-a din Liga 1, scor 6-0, iar Dario Bonetti nu a suportat umilința. Partida de pe Arena Națională l-a afectat foarte tare pe antrenorul italian. Dovadă stă faptul că tehnicianul a plecat astăzi în țara natală. Sub îndrumarea sa, Dinamo a ajuns la cinci înfrângeri consecutive în Liga 1, toate fără gol marcat. Presa centrală informează că sunt șanse mici ca Bonetti să revină în Ștefan cel Mare pentru a conduce antrenamentul de mâine.

În următoarele ore, cei din conducerea lui Dinamo se vor întâlni pentru a lua o decizie în privința viitorului antrenor. Conform surselor Playsport, Dario Bonetti și Dinamo se vor despărți pe cale amiabilă.

Iuliu Muresan, pentru PlaySport.ro. „Nu am auzit că a renunțat, eu știu că Dario Bonetti se întoarce mâine la prânz”.

Cine ar putea prelua banca tehnică a lui Dinamo

Dacă până de curând Bonetti era susținut de cei însriși în programul ”Doar Dinamo București”, acum situația s-a schimbat radical. Tehnicianul italian a pierdut sprijinul unei părți importante din DDB. Supoerterii dinamoviști au două variante pentru înlocuirea lui. Este vorba despre doi antrenori care au făcut impresie bună în Ștefan cel Mare.

Primul este Dusan Uhrin Jr. Cehul a făcut minuni în play-out-ul precedent și a salvat echipa de la retrogradare. Cel de-al doilea este Mircea Rednic. Despre el fanii DDB spun că este un manager excelent.

În ciuda zvonurilor apărute, cei doi antrenori au negat orice discuție cu Dinamo. Mai mult, ei spun că șansele de revenire sunt destul de mici.

Cele mai mari umilințe din istoria lui Dinamo

  • 9 iunie 1968, U Cluj-Dinamo 5-0
  • 31 mai 1986, Dinamo-Sportul 0-5
  • 4 aprilie 1998, Steaua-Dinamo 5-0
  • 06 decembrie 2014, Astra-Dinamo 6-1
  • 15 iulie 2019, Viitorul-Dinamo 5-0
  • 26 februarie 2021, Dinamo-Viitorul 0-5
  • 12 septembrie 2021, FCSB-Dinamo 6-0