Boris Becker pune tunurile pe Emma Răducanu și o critică după eliminarea de la Transylvania Open

Bădulescu Silvian 30.10.2021, 20:14
Boris Becker pune tunurile pe Emma Răducanu și o critică după eliminarea de la Transylvania Open

Emma Răducanu nu a putut trece de sfertul de finală de la Transylvania Open. Întâlnirea dintre britanică și Simona Halep s-a amânat.

Eliminată de Marta Kostyuk

Câștigătoarea US Open 2021, Emma Răducanu nu a putut ajunge în semifinalele Transylvania Open. În turneul desfășurat la Cluj, britanica a fost învinsă de Marta Kostyuk, locul 55 WTA. Ucraineanca s-a impus în două seturi, 6-2, 6-1 și o va întâlni pe Simona Halep în faza semifinalelor.

Emma Răducanu a renunțat la serviciile antrenorului Andrew Richardson și s-a pregătit, pentru o perioadă provizorie, cu spaniolul Esteban Carril. Se pare, însă, că succesul înregistat în turnul din Statele Unite nu s-a repetat și pe plai românesc.

Sfat de la Boris Becker

Britanica este încă tânără. Aceasta nu a împlinit încă vârsta de 19 ani, dar este una dintre revelațiile acestui sezon. Boris Becker, fost lider mondial în tenis masculin, are un sfat important pentru aceasta. În opinia lui, jucătoarea cu origini în România ar trebui să aleagă un antrenor cu care să colaboreze permanent, unul cu experiență, alături de care să aibă evoluții constante.

Totul e foarte ciudat când trebuie să îți alegi un antrenor permanent. E destul de greu să câștigi un Grand Slam ca adolescent, aproape imposibil. Am avut și eu o experiență de genul ăsta, așa că înțeleg perfect bătaia de cap a lui Răducanu. Poate ar fi cazul să se concentreze pe alegerea unui antrenor adevărat. Ar fi important pentru ea să aibă un antrenor experimentat, care a pregătit deja alte jucătoare de clasă mondială” a declarat acesta.

Mai mult, pe lângă acest fapt, el consideră că Emma are nevoie și de cineva pe care să-l privească ca pe un mentor.

Pentru mine, acesta ar fi următorul pas pe care trebuie să-l facă pentru a ajunge la evoluții constante. Acum, cea mai importantă întrebare pentru ea este „Cine este mentorul meu, cine mă protejează pe mine?” a continuat Boris Becker pentru tennishead.net

„Trebuie să fii propriul antrenor”

Aceasta a oferit și ea o declarație cu privire la viitorul ei și la viitorul antrenor.

Nu cred că e bine să fii dependent de un antrenor. Trebuie să fii propriul antrenor. Este ceva ce vreau să învăț. Cred că e foarte bine să ai un antrenor, dar pe teren ești pe cont propriu. Acum vreau să învăț să mă antrenez singură. Uneori nu funcționează, așa cum s-a întâmplat la Indian Wells. Dar dacă voi face asta pe termen lung, cred că mă va ajuta în anumite situații. Am avut mai mulți antrenori în probă, în ultima săptămână, inclusiv pe Esteban (Carril). Cred că voi face un anunț oficial înainte de sezonul 2022 și Australian Open” au fost cuvintele Emmei Răducanu.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe