Borussia Dortmund l-a adus pe înlocuitorul lui Sebastien Haller, atacantul diagnosticat cu cancer

Octavian Vasilescu / 10.08.2022, 05:45
Borussia Dortmund l-a adus pe înlocuitorul lui Sebastien Haller, atacantul diagnosticat cu cancer

Atacantul francez Anthony Modeste (34 de ani) a fost transferat de Borussia Dortmund. El îi ține locul lui Sebastien Haller (28 de ani), care a fost operat după ce a fost diagnosticat cu cancer testicular.

Modeste a fost transferat definitiv de la FC Koln în schimbul a circa 5 milioane de euro. Clubul a anunțat oficial, marți, acest transfer.

Anthony Modeste, transferat de Borussia Dortmund

Borussia Dortmund a avut pe listă mai mulți atacanți după ce Sebastien Haller a fost diagnosticat cu cancer. Până la urmă s-a ajuns la Anthony Modeste, care cunoaște foarte bine Bundesliga.

Francezul a ajuns prima oară în Germania în 2013, când a fost transferat de Hoffenheim. În 2015, el a semnat cu FC Koln. În sezonul 2016/2017 a fost al treilea marcator din Bundesliga, cu 25 de goluri, după Robert Lewandowski (30 de goluri) și Pierre-Emerick Aubameyang (31 de goluri).

În 2017 a avut o scurtă aventură în China, la Tianjin, după care s-a întors la FC Koln. În total, Modeste a înscris 79 de goluri în 156 de meciuri disputate pentru FC Koln.

Anthony Modeste, la Borussia Dortmund

Prima reacție a atacantului Sebastian Haller

Atacantul a impresionat în sezonul trecut și în campionatul intern. A cucerit campionatul alături de Ajax, dar a câștigat și titlul de golgeter, cu 21 de reușite.

Sebastien Haller a fost adus de Borussia Dortmund în această vară, de la Ajax Amsterdam, pentru a-l înlocui pe Erling Haaland. Nemții au plătit 31 de milioane de euro în schimbul lui.

„Vreau să vă mulţumesc din suflet pentru toate aceste mesaje calde primite, am fost foarte emoţionat să văd aceste reacţii frumoase şi chiar simt că nu merit atât de multe”, a transmis Haller, după ce a primit cumplita veste.

„Vestea a fost ca un șoc pentru Haller și pentru toți ceilalți. Întreaga familie BVB speră să își revină complet cât mai curând. Vom face tot ce ne stă în putere pentru a ne asigura că primește cel mai bun tratament posibil”, a spus și Sebastien Kehl, directorul sportiv al clubului.