Brazilia e decimată înainte de meciul contra Camerunului. Ce jucători vor lipsi în confruntarea cu „leii Africii”

Gabriel-Alexandru Ioniță 30.11.2022, 09:56
Brazilia e decimată înainte de meciul contra Camerunului. Ce jucători vor lipsi în confruntarea cu „leii Africii”

Brazilia este deja calificată matematic în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, după ce a obținut 6 puncte din primele două meciuri ale grupei G, cu Serbia și Elveția. Astfel, selecționerul Tite, cel mai probabil, își va permite să își menajeze „titularii” în meciul din ultima etapă a fazei grupelor, contra naționalei din Camerun, care se va disputa vineri de la ora 21:00, ora României.

Brazilia, fără Neymar, Danilo și Alex Sandro la meciul cu Camerun, ultimul din faza grupelor

Așadar, faptul că Neymar, Danilo și Alex Sandro sunt indisponibili pentru acest meci nu va reprezenta o mare problemă pentru Tite. Primii doi au suferit accidentări la gleznă în primul meci din această grupă, victoria cu 2-0 în fața Serbiei. În vreme ce fundașul stânga al celor de la Juventus a suferit o leziune musculară în urma meciului cu Elveția, câștigat de Brazilia cu scorul de 1-0.

Rodrigo Lasmar, medicul naționalei Braziliei, a anunțat că cei trei nu vor putea evolua în partida cu Camerun. Totuși, Tite nu ar trebui să aibă probleme în a alinia un „prim 11” competitiv, în condițiile în care dispune de unul dintre cele mai valoroase loturi de la Cupa Mondială din Qatar.

Lotul „Selecao” pentru acest turneu final:

Portari: Alisson (30 de ani, Liverpool), Ederson (29 de ani, Manchester City), Weverton (34 de ani, Palmeiras)

Fundași: Danilo (31 de ani, Juventus), Dani Alves (39 de ani, UNAM Pumas), Thiago Silva (38 de ani, Chelsea), Marqinhos (28 de ani, PSG), Eder Militao (24 de ani, Real Madrid), Bremer (25 de ani, Juventus), Alex Sandro (31 de ani, Juventus), Alex Telles (29 de ani, Sevilla)

Mijlocaşi: Casemiro (30 de ani, Manchester United), Fabinho (29 de ani, Liverpool), Fred (29 de ani, Manchester United), Bruno Guimaraes (24 de ani, Newcastle), Lucas Paqueta (25 de ani, Wet Ham), Everton Ribeiro (33 de ani, Flamengo)

Atacanți: Neymar (30 de ani, PSG), Vinicius (22 de ani, Real Madrid), Rodrygo (21 de ani, Real Madrid), Gabriel Jesus (25 de ani, Arsenal), Richarlison (25 de ani, Tottenham), Pedro (25 de ani, Flamengo), Martinelli (21 de ani, Arsenal)

Cum a arătat Brazilia la primele două meciuri din această grupă G:

Contra Serbiei: 

(4-2-3-1): Alisson – Danilo, Thiago Silva, Marquinhos, Alex Sandro – Paqueta, Casemiro – Raphinha, Neymar, Vinicius – Richarlison

Contra Elveției:

(4-2-3-1): Alisson – Eder Militao, Thiago Silva, Marquinhos, Alex Sandro – Casemiro, Fred – Raphinha, Paqueta, Vinicius – Richarlison

Cum ar putea arăta în meciul cu Camerun:

(4-2-3-1): Ederson- Eder Militao, Bremer, Marquinhos, Alex Telles- Fabinho, Bruno Guimaraes- Rodrygo, Martinelli, Antony- Gabriel Jesus

Pe lângă cele trei indisponibilități, este de așteptat ca Tite să dorească să și menajeze câțiva jucători care au fost titulari în partidele cu Serbia și Elveția, în condițiile în care Brazilia este deja calificată în optimi. Astfel, sunt șanse mari ca la partida cu Camerun să își facă apariția pe gazon din primul minut fotbaliști care au evoluat mai puțin sau deloc, dar care sunt oricum la un nivel ridicat de joc, cum ar fi Antony, Gabriel Jesus, Fabinho sau Martinelli.

Urmăriți Playsport.ro și pe