Brazilianul Ronaldo mai cumpără un club din fotbalul european. L-a vrut în trecut și Dani Alves

George Drafta 16.03.2023, 16:52
Brazilianul Ronaldo mai cumpără un club din fotbalul european. L-a vrut în trecut și Dani Alves

Ronaldo încearcă să îşi pună amprenta tot mai mult în fotbalul iberic. Patronul celor de la Valladolid doreşte să se extindă şi să mai cumpere un club. De această dată unul pe care să îl aducă în prim plan.

Fostul mare atacant brazilian, golgheter al ultimei Cupe Mondiale la care Brazilia a triumfat, deţine pachetul majoritar de acţiuni la Valladolid. Iar mai nou este interesat să cumpere micuţa formaţie FC Amora, care activează în liga a treia portugheză.

Conform celor de la Cuatro Deportes dorinţa fostului Balon de Aur de a fi implicat în fotbalul lusitan datează de aproximativ doi ani. Dar acum se pare că „Dinţosul” a găsit clubul potrivit. Gruparea pe care doreşte Ronaldo să pună mâna ar costa 300.000 de euro.

FC Amora
FC Amora

Însă o posibilă promovare în eşalonul secund l-ar obliga pe sud-american la o investiţie semnficativ de mare. Amora este lider în Liga 3. Înaintea meciurilor care vor decide ierarhia finală a acestei stagiuni. Ronaldo va trebui să negocieze pentru achiziţie cu un grup spaniol de firme. Care în acest moment deţine 75 % din acţiunile clubului.

A fost şi în atenţia lui Dani Alves

Până se fie acuzat de viol şi să fie încarcerat, omul cu cele mai multe trofee câştigate în fotbalul mondial a cules şi el informaţii despre FC Amora. Fiind interesat să se laude şi el cu un club în portofoliu. Negocierile nu au dat roade însă, iar astfel Ronaldo a avut uşa deschisă în Portugalia.

Clubul pe care doreşte să îl cumpere fostul mare vârf cariocas este înfiinţat în urmă cu 102 ani şi evoluează pe o arenă de 5000 de locuri. Echipa era cunoscută publicului larg în urmă cu 40 de ani atunci când s-a aflat la un moment dat chiar şi în prima ligă portugheză, iar Felix Mourinho, tatăl actualului antrenor al Romei se afla în stafful ei.

Are echipă şi în Brazilia

Ronaldo Nazario da Lima este investitor şi în fotbalul brazilian. Acesta a cumpărat celebrul club Cruzeiro la sfârşitul anului 2021. averea sa este estimată la 325 de milioane de euro, aproximativ 70 % din aceşti bani provenind din activitatea fotbalistică. Fost fotbalist la echipe mari precum Inter, Barcelona şi Real Madrid acesta s-a retras din activitate în 2011, iar ultimul meci disputat în triocul naţionalei a fost un amical împotriva României.

Urmăriți Playsport.ro și pe