Lotul convocat de Edward Iordănescu pentru meciurile cu Andorra și Belarus: vin Dobre, Sorescu și Tavi Popescu!

Bogdan Solomon 17.03.2023, 10:00
Lotul convocat de Edward Iordănescu pentru meciurile cu Andorra și Belarus: vin Dobre, Sorescu și Tavi Popescu!

Edi Iordănescu a anunțat lotul României pentru meciurile din debutul campaniei de calificare la Euro 2024. Printre aceștia se numără debutantul Alexandru Dobre, Deian Sorescu, dar și Tavi Popescu.

Lotul României pentru meciurile cu Andorra și Belarus din preliminariile Euro 2024

România va începe cursa pentru un nou turneu final în Andorra, pe 25 martie, urmând ca trei zile mai târziu să revină acasă pentru duelul cu Belarus. Din grupa I mai fac parte Elveția, Israel și Kosovo.

Accidentat în meciul pierdut de Cremonese cu Sassuolo, căpitanul Vlad Chiricheș lipsește de pe lista convocaților pentru această acțiune. Și-au făcut loc, în schimb, doi debutanți: Adrian Șut de la FCSB și Alexandru Dobre, mijlocaș împrumutat de Dijon în primul eșalon al Portugaliei, la Famalicao.

De asemenea, Florin Niță revine în circuitul echipei naționale grație prestațiilor entuziasmate arătate între buturile formației cehe Pardubice, în vreme ce Horațiu Moldovan de la Rapid a prins din nou lotul în detrimentul rivalului de la FCSB, Ștefan Târnovanu, care va merge la selecționata U21. Vicecampioana are, însă, nu mai puțin de patru jucători în lotul primei reprezentative, printre care se numără Deian Sorescu și Tavi Popescu.

Lotul complet al României pentru duelurile cu Andorra și Belarus:

PORTARI: Florin Niță (Pardubice | Cehia, 19/0), Ionuț Radu (Auxerre | Franța, 2/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 1/0);

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 10/1), Cristian Manea (CFR Cluj, 20/2), Adrian Rus (Pisa | Italia, 17/1), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 24/2), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 3/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 15/0), Mario Camora (CFR Cluj, 9/0), Raul Opruț (Hermannstadt, 2/0);

MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (FCSB, 9/0), Alexandru Cicâldau (Ittihad Kalba | EAU, 28/4), Marius Marin (Pisa | Italia, 8/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 9/0), Darius Olaru (FCSB, 9/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 44/2), Adrian Șut (FCSB, 0/0), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 56/11), Olimpiu Moruțan (Pisa | Italia, 5/1), Alexandru Dobre (Famalicão | Portugalia, 0/0), Dennis Man (Parma | Italia, 16/5), Octavian Popescu (FCSB, 5/0);

ATACANȚI: Florin Tănase (Al Jazira | EAU, 15/2), Denis Alibec (Farul Constanța, 27/2), George Pușcaș (Genoa | Italia, 34/10).

Mesajul lui Edi Iordănescu pentru „tricolori”: „România va ajunge la EURO doar printr-un salt de nivel individual și de grup”

Cu doar două zile înaintea reunirii lotului, Edi Iordănescu le-a transmis un mesaj elevilor săi, afirmând răspicat că misiunea de a ajunge din nou la un Campionat European nu poate fi îndeplinită decât printr-un progres atât la nivel individual, cât și colectiv. De asemenea, acesta a dat asigurări că în campania care stă să înceapă nu va exista decât un singur obiectiv: calificarea, fără „compromisuri și jumătăți de măsură”.

„Înaintea preliminariilor EURO 2024, gândul meu se îndreaptă spre jucătorii și suporterii noștri. Spre jucătorii pe care i-am monitorizat îndelung la nivel de club, cu care am lucrat până acum la națională dar și spre cei care, prin evoluția și evoluțiile lor, arată că au potențialul de-a ajuta România. Urmează primele convocări din această campanie, moment oportun pentru un mesaj public ferm, pentru fotbaliștii și suporterii pe care a venit vremea să îi răsplătim cu un turneu final.

Sigur că mi-aș fi dorit să nu avem absențe medicale, dar din păcate sunt fotbaliști care sunt accidentați sau care sunt în perioada de refacere sau încă nu sunt la capacitatea fizică maximă. Dar aceasta este o realitate cu care un selecționer trebuie să se confrunte. Sunt convins că România ajunge la EURO doar printr-un salt de nivel individual și de grup și prin concentrare totală la acest obiectiv. De-aceea va juca doar cine arată zi de zi că vrea să devină mai bun. Și doar cine e racordat cu inima, mintea, talentul și munca la echipa națională.

Deși am mereu încredere în fotbaliștii noștri și în potențialul lor, acum avem puțini angrenați în ligi puternice sau competiții continentale, de aceea succesul României ar trebui să fie cu atât mai mult obiectivul principal. Iar cum jucătorii din țară ajung tot mai greu în fotbalul de afară, parcursul naționalei poate aduce și saltul în carieră pentru fiecare. Evaluarea s-a terminat, concluziile sunt clare: poartă tricoul României doar cine merită, dar și oferă 100% pentru obiectiv. Nu există 99,9% în viziunea mea. Urmează o campanie scurtă, vor fi zero compromisuri și jumătăți de măsură! Am acordat șanse, dar acum e o singură șansă: calificarea!”, a transmis selecționerul României.

Urmăriți Playsport.ro și pe