Marius Șumudică a semnat cu Gaziantep. Transferul a fost anunțat în exclusivitate de PlaySport. Mesajul turcilor

George Drafta 06.09.2023, 16:25

Ceea ce zilele trecute a fost doar un zvon a devenit astăzi realitate.

După ce a negociat cu U Cuj şi U Craiova 1948 şi a aşteptat în zadar o ofertă din partea Rapidului, Marius Şumudică a acceptat să se întoarcă în Turcia. Fosta sa echipă, Gaziantep, i-a făcut o ofertă tehnicianului de 52 de ani, iar acesta a acceptat-o.

Acordul este unul de principiu, dar având în vedere că anunţul a fost făcut pe pagina clubului de pe o reţea de socializare mutarea este parctic oficializată. Mai ales că Şumudică a mai antrenat gruparea turcă timp de un an şi jumătate, în perioada iunie 2019-ianuarie 2021.

Şumudică, la precedentul mandat pe banca turcilor Sursă foto: Imago

Temerile lui Şumudică

Singurul impediment ce ar putea apărea este legat de faptul că turcii au avut o pauză competiţională extrem de lungă. Aceasta a fost cauzată de retragerea din campionat din cauza efectelor devastatoare ale seismului ce a lovit Turcia în luna februarie. Iar efectele s-au văzut în acest debut de stagiune, în care Gaziantep a pierdut toate cele 4 meciuri susţinute. Fapt care a determinat conducerea grupării să renunţe la serviciile lui Erdal Gunes.

Mesajul turcilor

Şefii lui Gaziantep au salutat înţelegerea dintre părţi şi au emis un comunicat în mediul virtual.

Anunţul turcilor pe o reţea de socializare

”Gaziantep a ajuns la un acord de principiu cu antrenorul Marius Șumudică. Marius Șumudică și staff-ul său tehnic vor veni la Gaziantep joi, pe 7 septembrie, pentru a purta discuțiile finale cu cei din conducerea clubului nostru”, au transmis turcii.

Obişnuit în Turcia

Marius Şumudică este ca acasă în Turcia. A ajuns pentru prima oară acolo la Kayserispor, în 2017, imediat după ce şi-a terminat contractul pe banca celor de la Astra Giurgiu. A plecat la finalul stagiunii 2017-2018, una terminată de echipa pe care a pregătit-o pe poziţia a 9-a, după o primă jumătate de sezon excelentă.

A revenit apoi la conducerea lui Gaziantep, pentru ca în anii trecuţi să îşi treacă în CV scurte experienţe la Rizespor şi Malatyaspor. Şumudică era liber de contract de la începutul verii. Atunci, angajamentul său cu Al Raed a încetat din dorinţa unilaterală a clubului saudit.

Alex Maxim, în tricoul actualei sale echipe

Va colabora cu un român

Şumudică îl va avea în lotul lui Gaziantep şi pe Alexandru Maxim, mijlocaşul reîntors după un împrumut la beşiktaş în a doua parte a sezonului precedent. Fotbalistul de 33 de ani a bifat trei dintre cele 4 jocuri ale echipei sale în această ediţie de campionat. El a ratat unul dintre meciurile formaţiei sale în urma elimintării din partida cu Fenerbahce din 13 august.

Urmăriți Playsport.ro și pe