Mitriță e în România și confirmă acordul cu Craiova. “Am semnat pe 3 ani”

Ioan Valentin Oprea 01.06.2023, 15:44
Mitriță e în România și confirmă acordul cu Craiova. “Am semnat pe 3 ani”

Alexandru Mitriţă e oficial noul jucător al lui CSU Craiova. Fotbalistul în vârstă de 28 de ani s-a întors în România şi a recunoscut public că şi-a pus deja semnătura pe un contract cu trupa din Bănie. Potrivit înţelegerii încheiate de Mitriţă cu Mihai Rotaru, micuţul jucător de 1,65 metri va evolua pentru următoarele trei sezoane pe „Ion Oblemenco”.

Mitriţă şi-a încheiat, la finalul acestui sezon, contractul cu formaţia saudită Al-Raed şi a decis că e timpul să revină în ţară. După mai multe experienţe peste hotare, în SUA, Grecia şi Arabia Saudită, jucătorul ofensiv originar din Craiova a acceptat, în cele din urmă, oferta venită de la Mihai Rotaru, naşul său de cununie.

Nu este prima dată când Rotaru încearcă să-l repatrieze pe Mitriţă. În vara trecută, oltenii au fost foarte aproape de a pune mâna pe capriciosul fotbalist de 28 de ani, dar totul a căzut după ce pe fir a intrat Al-Raed.

Am semnat cu Craiova pe trei ani. Sunt foarte bucuros. Înseamnă mult pentru mine această echipă, acest oraș. Sunt bucuros că am făcut această alegere. Aș fi venit de anul trecut, dar nu s-a putut. Anul ăsta am zis că nu voi mai rata ocazia”, a fost prima reacţie a lui Mitriţă, după ce a ajuns la un acord cu oficialii olteni.

Mitriţă vrea să aducă titlul în Bănie

Mitriţă are ambiţii mari pentru sezonul viitor şi e ferm convins că echipa condusă de Eugen Neagoe are forţa de a se bate pentru titlu. Ratarea cupelor europene pentru încă un an nu mai este nicidecum o variantă luată în calcul de alb-albaştri.

Nu e un pas înapoi, trebuie să tragem tare să prindem Europa, să ne batem la titlu. Acest oraș merită să câștige iar un trofeu, m-aș bucura foarte tare să-mi aduc aportul la acest lucru. Sunt bucuros că m-am întors acasă și aștept cu nerbădare să începem treaba!”, a adăugat, cu multă siguranţă în glas, Alexandru Mitriţă.

Mulţumit de rezultatele din Arabia Saudită

Omul cu 18 selecţii la prima reprezentativă a vorbit, pe scurt, şi despre aventura trăită în Arabia Saudită. Mitriţă afirmă că nu a fost deloc un sezon uşor pentru el şi ceilalţi coechipieri ai săi, dar se bucură că Al-Raed, formaţie antrenată de Marius Şumudică, a reuşit să-şi atingă obiectivul, evitarea retrogradării.

A fost un sezon greu pentru mine, cu multe meciuri, dar suntem bucuroși că am terminat cu bine, ne-am salvat de retrogradare și asta e cel mai important”, a precizat Mitriţă.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe