Petrescu e ca și plecat de la CFR Cluj! Ia un jucător cu el și salvează CFR-ul. Ce transfer face în Coreea

George Drafta 06.06.2023, 14:39
Petrescu e ca și plecat de la CFR Cluj! Ia un jucător cu el și salvează CFR-ul. Ce transfer face în Coreea

Dan Petrescu este la finalul mandatului său cu CFR Cluj.

Antrenorul a hotărât să se despartă de ardeleni şi va lua calea Extremului Orient. Va prea acolo formaţia sud-coreeană Jeonbuk, unde însă va aduce şi unul dintre jucătorii pe care i-a avut sub comandă la CFR Cluj. Conform Fanatik, este vorba de Boateng unul dintre jucătorii care s-au remarcat în Gruia în ultimul sezon.

El a pus umărul la calificarea calificarea fostei campioane în primăvara europeană. Clujenii s-ar alege cu două milioane de euro de pe urma acestui transfer. Bani care vor ajuta clubul din Gruia să treacă mai uşor peste problemele financiare. Care se pot adânci în cazul unei ratări a prezenţei în grupele Conference League.

Boateng are două sezoane în tricoul CFR-ului © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Boateng are două sezoane în tricoul CFR-ului © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Dacă asiaticii vor fi mulţumiţi de Petrescu, atunci cu siguranţă că îi vor mai îndeplini o dorinţă tehnicianului român. Şi anume transferului lui Ermal Krasniqi. Kosovarul pentru care CFR-ul cere 4 milioane de euro!

Pleacă fără achitarea clauzei

Petrescu nu va mai plăti niciun bani clubului pe care l-a ajutat să cucerească 4 titluri de campion din 2018 încoace. Şi asta pentru că Neluţu Varga a renunţat la clauza pe care fiecare parte ar fi trebuit să o plătească în cazul unei despărţiri. Era vorba despre aproximativ 400.000 de euro.

Sumă de cinci ori mai mică în comparaţie cu banii care vor intra în vistierii grupării vişinii în urma transferului lui Boateng. „Bursucul” va fi plătit regeşte în Coreea de Sud. Acolo unde va încasa 3 milioane de euro pentru cei doi ani de contract.

Fostul component al Generaţiei de Aur se desparte de CFR cu un an înaintea expirării angajamentului care nu fusese reînnoit, în urma negocierilor purtate între cele două părţi în prima parte a anului. Deac & Co au avut un final de sezon în care au fost la un pas să rateze inclusiv prezenţa în competiţiile continentale.

Urmăriți Playsport.ro și pe