PSG confirmă despărțirea de Messi! “Acesta va fi ultimul său meci”. Între ce cluburi se dă lupta finală pentru Leo

George Drafta 01.06.2023, 15:40
PSG confirmă despărțirea de Messi! “Acesta va fi ultimul său meci”. Între ce cluburi se dă lupta finală pentru Leo

Chritophe Galtier a detonat bomba în prima zi de vară a acestui an.

Antrenorul campioanei Franţei a anunţat că partida cu Clermont din ultima etapă a sezonului actual din Ligue 1 va fi şi ultima pentru Leo Messi la PSG!

„Am avut privilegiul să antrenez cel mai bun jucător din istoria fotbalului. Meciul cu Clermont, de sâmbătă, va fi ultimul al lui Leo pe Parc des Princes și sper să aibă parte de o atmosferă călduroasă.

Anul acesta, Messi a fost o piesă importantă în echipă. Criticile la adresa lui nu sunt justificate. Când ai un sezon cu Campionatul Mondial la orizont și ai 21 de goluri și 20 de pase decisive… El a fost mereu acolo pentru noi. Un privilegiu să fiu alături de el!”, au fost cuvintele tehnicianului în vârstă de 56 de ani, citat de cei de la As.

Sursă foto: NorbertScanella/Panoramic
Sursă foto: NorbertScanella/Panoramic

Variantele argentinianului

Odată cu despărţirea de francezi confirmată chiar din  interior, Messi va putea să îşi aleagă viitoarea destinaţie. Argentinianul este curtat atât de fosta sa echipă, FC Barcelona, cât şi din Arabia Saudită, de Al Hilal. Messi a părăsit Catalunia în 2021 din cauza problemelor financiare ale clubului blau-grana.

Însă acum preşedintele Laporta încearcă să îl aducă înapoi. Oferindu-i un acord pe două sezoane cu un salariu anual de doar 13 milioane de euro. Ca să obţină înregimentarea lui, conducerea de pe Camp Nou va trebuie să mai diminueze din masa salarială. Proces obligatoriu astfel încât gruparea să îndeplinească criteriul fair-playului financiar.

„Întoarcerea lui Messi la Barcelona depinde 99% de el. Dacă vrea să revină, Barca va face totul pentru a-l aduce înapoi”, a fost anunţul făcut de Xavi, întrebat fiind despre o posibilă revenire a sud-americanului la campioana Spaniei.

Ruptura, previzibilă în ultima lună

Episodul în care Messi a plecat în Arabia Saudită şi a lipsit de la un antrenament programat intempestiv de antrenorul Galtier a provocat un val de contestări la adresa campionului mondial. Fanii au mers la el acasă să protesteze faţă de gestul său, pentru care Leo şi-a cerut scuze.

Messi a stat doi ani la PSG, doar al doilea său club din cariera de fotbalist
Messi a stat doi ani la PSG, doar al doilea său club din cariera de fotbalist

Acest lucru nu l-a împiedicat pe argentinian să ia decizia de a nu îşi prelungi angajamentul cu PSG, scadent la sfârşitul acestei luni. În comparaţie cu oferta Barcelonei, saudiţii de la Al Hilal l-ar umple de bani pe jucătorul de 35 de ani. Daily Telegraph anunţă că oficialii din Golful Persic i-ar fi făcut o ultimă ofertă în valoare de 600 de milioane de euro anual!

De peste 40 de ori mai mult decât i-ar putea oferi Barca. Aspect pe care impresarul Marco Kirdemir îl consideră extrem de important în alegerea atacantului.

Urmăriți Playsport.ro și pe