Brigadă românească la Campionatul European de Fotbal de tineret. Arbitrul care a greșit grav în această primăvară, delegat de UEFA la turneul final

Radu Bordei 07.06.2023, 14:25
Brigadă românească la Campionatul European de Fotbal de tineret. Arbitrul care a greșit grav în această primăvară, delegat de UEFA la turneul final

România se pregătește de Campionatul European de tineret. Pe lângă naționala lui Emil Săndoi, țara noastră va fi reprezentată inclusiv de patru arbitri la turneul final găzduit de România și Georgia. Unul dintre ei a fost extrem de contestat după un derby în Superliga.

Arbitrii români, la Campionatul European de tineret

România va avea patru arbitri reprezentanți la Campionatul European U21 din 2023 care se va desfășura simultan în Georgia și România. Horațiu Feșnic, criticat dur de FCSB după derby-ul pierdut din Giulești, va face deplasarea în Georgia, alături de asistenții Valentin Avram și Alexandru Cerei. Andrei Chivulete rămâne în țară, dar va fi doar arbitru de rezervă.

Între timp, tricolorii mici, sub conducerea lui Emil săndoi, au intrat în cantonament pentru a pregăti turneul final. Acesta se va desfșura în Italia, iar apoi naționala mică va reveni în România.

A fost cea mai mare performanță obținută de naționala de tineret. În momentul în care o generație de dinaintea ta a obținut rezultate notabile, trebuie să pleci de la premisa că poți să ajungi și tu în acel punct. Și simplu fapt că stăm în aceeași locație ar trebui să ne motiveze și mai mult.

De valoare nu cred că trebuie să mai discutăm, pentru că, automat, dacă sunt aici, sunt unii dintre cei mai valoroși pe care îi avem în această generație. Trebuie să dea dovadă de disciplină, și fotbalistică și în afara terenului, lucru deosebit de important. Fără o disciplină tactică nu se pot obține niciodată rezultate bune.

Sunt echipe puternice, asta e clar. Avem un prim joc extrem de dificil cu echipa cea mai titrată. Spania a câștigat cele mai multe titluri europene. Au un bazin de jucători fantastic, au de unde să aleagă. La ei nu contează foarte mult dacă lipsește un jucător, a declarat Emil Săndoi

Programul turneului final

Naționala lui Emil Săndoi va debuta la turneul final de anul viitor pe stadionul Ghencea împotriva Spaniei, echipă care ne-a învins în luna septembrie cu scorul de 4-1 într-un meci amical.

Turneul final se va desfășura în perioada 21 iunie – 8 iulie 2023, iar Bucureștiul și Clujul vor organiza meciuri pe stadioane Ghencea, Giulești, respectiv arenele celor de la Universitatea și CFR Cluj.

Cum arată cele patru grupe:

GRUPA A: Georgia, Belgia, Olanda, Portugalia

GRUPA B: România, Spania, Ucraina, Croația

GRUPA C: Cehia, Israel, Anglia, Germania

GRUPA D: Norvegia, Elveția, Italia, Franța

Programul României în grupa B de la Campionatul European

Miercuri, 21 iunie: ora 19:00 Ucraina – Croația (Stadionul Giulești, București); 21:45 România – Spania (Stadionul Ghencea, București)

Sâmbătă, 24 iunie ora 19:00 România – Ucraina (Stadionul Ghencea, București); 21:45 Spania – Croația (Stadionul Giulești, București)

Marți, 27 iunie 21:45 Croația – România (Stadionul Ghencea, București); 21:45 Spania – Ucraina (Stadionul Giulești, București).

Urmăriți Playsport.ro și pe