București scapă de lista rușinii! Au demarat lucrările la Patinoarul Olimpic „Berceni Arena” VIDEO

Robert Zanfir 14.09.2022, 05:35

Primăria Sectorului 4 a anunțat că a început lucrările la Berceni Arena. Acesta ar fi primul patinoar olimpic contruit în București după 68 de ani. Capitala ar putea ieși în decembrie 2023 de pe lista rușinii. Este singura capitală europeană fără un patinoar competițional.

Capacitatea noii arene va fi de 800 de locuri în tribune. Terenul pe care se construiește patinoarul este de aproape 12.000 mp, iar clădirea va avea un regim de P+1E. Suprafața construită desfășurată va fi de circa 6.500 mp, cu locuri de parcare pentru 73 de autoturisme, două autocare și spații verzi de 3.000 de metri pătrați, cu 70 de arbori plantați, se arată pe sectorul4news.ro.

București scapă de lista rușinii! Au demarat lucrările la Patinoarul Olimpic „Berceni Arena”

Primarul Sectorului 4 a anunțat că s-a început deja construcția noii arene, care va fi ridicată în cartierul Bercenu, mai exact în zona Apărătorii Patriei.

„Știm cât de necesar este un astfel de complex sportiv, mai ales că, la ora actuală, Bucureștiul este singura capitală europeană care nu are patinoar competițional. Pe terenul unei baze care a aparținut Totul Verde. SA, am început lucrările la fundația noii construcții.

Patinoarul va dispune de tribune, vestiare, cabinete medicale, spații administrative, locuri de parcare și spații de relaxare amenajate în așa fel încât părinții, care își înscriu copiii la activități sportive, să îi poată urmări la antrenamente.

Aici, se vor putea organiza și diferite spectacole pe gheață, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari”, a scris primarul Daniel Băluță, pe pagina sa de facebook.

Patinoarului Mihai Flamaropol, o pată pe obrazul Bucureștiului

În acest moment, Capitala României este singura din Europa care nu are un patinoar competițional. Reconstrucția Patinoarului Mihai Flamaropol este blocată de mai mulți ani. Mai mult, ceea ce s-a ridicat până acum lângă Arena Națională va fi demolat din cauza uzurii.

„Se fac 10 ani de când nu mai avem patinoar în București … În primăvara viitoare, la congresul Federației Internaționale, voi face tot posibilul să aduc unul dintre campionatele mondiale, aici, la Berceni Arena”, a spus președintele FR Hochei.

Urmăriți Playsport.ro și pe