Bucurie mare pentru Cristiano Ronaldo după ce a devenit singurul jucător care marchează la 5 Mondiale: „E un motiv de mândrie”

Pintilie Iosif 25.11.2022, 11:33
Bucurie mare pentru Cristiano Ronaldo după ce a devenit singurul jucător care marchează la 5 Mondiale: „E un motiv de mândrie”

Cristiano Ronaldo este extrem de fericit. Recent devenit „șomer” de lux, atacantul a marcat în victoria Portugaliei cu Ghana și a devenit primul fotbalist caare înscrie la cinci Cupe Mondiale consecutive.

Cristiano Ronaldo, încântat de reușita din Qatar

Recordul l-a încântat pe Ronaldo, care joacă pentru ultima oară la cel mai important turneu de fotbal din lume. Fostul câștigător al balonului de aur a vorbit despre performanța lui, după meciul cu Ghana.

”Este un moment frumos, la a cincea mea Cupă Mondială. Am câştigat, am pornit cu dreptul, a fost o victorie foarte importantă.

Ştim că în aceste competiţii câştigarea primului meci era crucială. Un alt record, sunt singurul jucător care a marcat în cinci Cupe Mondiale consecutive, asta pentru mine este o mare mândrie.

A fost greu, dar am câştigat pe merit! După cum am spus, am vrut să începem cu dreptul. Am câştigat, am jucat bine, am ajutat echipa”, a declarat Ronaldo, conform ojogo.pt.

În total, Cristiano Ronaldo a marcat de opt ori la Campionatele Mondiale, astfel: câte un gol în 2006, în Germania, în 2010, în Africa de Sud, în 2014, în Brazilia și în 2022, în Qatar, respectiv patru în 2018, în Rusia.

Ronaldo a plecat certat cu şefii lui United

Dacă în prima perioadă petrecută pe Old Trafford, Ronaldo a fost extrem de apreciat de toată lumea reuşind să câştige şi trofeul Ligii Campionilor cu „diavolii”, ultimul an şi jumătate în care a fost legitimat la United a fost fără performanţe notabile. Ba mai mult, un interviu al său a creat valuri la gruparea engleză. Ronaldo nu s-a ferit să îi critice pe câţiva dintre antrenorii pe care i-a avut la Manchester în această perioadă. Actualul tehnician, ten Haag a fost cel care i-a dat cea mai mare amendă din istoria fotbalului după ce portughezul a plecat la vestiare mai repede într-un meci în care nu a fost utilizat.

„E ușor de văzut din punctul vostru de vedere modul în care mi-am ales timing-ul. Uneori scrieți adevărul, alteori minciuni. Nu trebuie să mă îngrijorez ce gândesc alții despre mine. Vorbesc când vreau. Toată lumea știe cine sunt, principiile pe care le am”, a precizat Ronaldo după ce a fost judecat pentru vorbele sale.

Ofertă imensă pentru Ronaldo

La aproape 38 de ani, lusitanul nu se gândeşte însă la retragere. Şi încearcă să îşi găsească o nouă echipă la care să evolueze. Aflat la Cupa Mondială cu naţionala ţării sale, Ronaldo încearcă să îşi pună semnătura pe un nou angajament cu un club care să îi poată satisface pretenţiile salariale. Iar multe zvonuri dau posibilă pentru superstarul portughez o destinaţie exotică.

Impresarul lui Cristiano negociază o trecere a atacantului la Al Nassr, în Arabia Saudită, conform celor de la Marca. Jurnaliştii spanioli au informaţii potrivit cărora momentul în care cele două părţi vor anunţa înţelgerea nu este deloc departe. Detaliile contractului pe care l-ar putea semna Ronaldo sunt aiuritoare din punct de vedere financiar.

125 de milioane de euro anual ar urma să câştige Ronaldo din acordul cu saudiţii, care s-ar întinde pe două sezoane. Dacă totuşi aceste zvonuri nu se vor adeveri, viitoarea destinaţie a lui Ronaldo ar putea fi tot în Premier League. Chelsea şi Newcastle nu şi-au ascuns interesul pentru el. Însă totul este posibil să se clarifice după ce aventura golgheterului all-time al Campionatelor Europene se va întoarce de la Cupa Mondială.