Budescu, debut trist în Arabia. Ce a ”reușit” românul la debutul său la Damac

Olteanu Ștefan / 18.02.2021, 18:43
Budescu, debut trist în Arabia. Ce a ”reușit” românul la debutul său la Damac

Budescu a debutat în Arabia Saudită, la Damac, însă fără a obține un rezultat pozitiv. Formația pentru care mijlocașul român a fost titular și integralist a fost învinsă, scor 2-0 de Al Faysaly. Damac rămâne în continuare pe locurile retrogradabile.

Budescu, debut trist în Arabia

Constantin Budescu a debutat în Arabia Saudită, la Damac. Mijlocașul adus de la Astra Giurgiu a început titular partida din deplasare cu Al Faysaly.
Duelul a început slab pentru Damac. Echipa lui Budescu s-a văzut condusă încă din minutul 12 al partidei, după ce Amalfitano a deschis scorul. 16 minute mai târziu, în minutul 28, atacantul Tavares înscria și scorul devenea 2-0 pentru formația gazdă.
Constantin Budescu a fost păstrat în teren până la finalul meciului, însă nu a reușit să își ajute echipa, care a fost învinsă cu scorul de 2-0.
Damac a fost echipa cu mai multe ocazii, care a trimis și 7 șuturi pe spațiul porții, însă nu a reușit să înscrie. Trupa lui Budescu rămâne în continuare în zona roșie a clasamentului, pe locul 15, cu 16 puncte după 19 meciuri.
7 puncte o despart pe Damac de primul loc salvator în campionatul Arabiei Saudite.
În runda viitoare, Damac merge în deplasare la ultima clasată, Al Ain, care are 14 puncte în clasament.

Budescu, învins la debutul pentru Damac
Budescu, învins la debutul pentru Damac

Budescu e șeic la Damac

Constantin Budescu a semnat în Arabia Saudită un contract pe un an și jumătate. Mijlocașul va avea un salariu imens, fiind plătit cu aproximativ 150.000 de euro pe lună.
Este a doua experiență a lui Budescu în Arabia Saudită, după ce în intervalul 2018-2019 a mai jucat pentru Shabab.
Budescu a mai evoluat în carieră la echipe ca Petrolul Ploiești, Astra Giurgiu, Dalian Yifang și FCSB. Cota de piață a fotbalistului de 31 de ani este de 2 milioane de euro, conform Transfermarkt. 5 goluri are Budescu în echipa națională a României, pentru care are 15 apariții.

Este grea despărțirea de Astra, dar n-avem ce face. Nu știu dacă e trist ce se întâmplă la Astra, dar e o situație delicată, sper să se rezolve problemele. Am contract pe un an și jumătate, nu știu ce va fi.
Mă bucur că sunt apreciat în zona aia. M-au dat peste tot transferat, dar am plecat în ultimele minute. Am făcut aici 1000 de foi, am tot. Pot să joc, nu stau în carantină. Merg să fac vizita medicală și sper să joc cât mai repede”, a declarat Budescu la plecarea în Arabia Saudită.

Budescu are salariu de șeic la Damac
Budescu are salariu de șeic la Damac