Budescu, gata să își lase echipa vieții după doar nouă meciuri la Petrolul: „Pot pleca în orice perioadă! Sunt destul de tânăr”

Robert Zanfir 28.12.2022, 22:22
Budescu, gata să își lase echipa vieții după doar nouă meciuri la Petrolul: „Pot pleca în orice perioadă! Sunt destul de tânăr”

Constantin Budescu (33 de ani) spune că situația Petrolului a rămas la fel de dificilă și admite că ar putea pleca oricând de la echipa la care a debutat în fotbalul mare.

Nouă meciuri a apucat Constantin Budescu să joace pentru echipa la care a declarat în mai multe rânduri că visează să își încheie cariera. Socoteala de acasă nu se prea potrivește cu cea din târg. Petrolul se clatină tot mai tare, iar semnele nu sunt deloc bune. Dumitru Dragomir a dezvăluit că tocmai a refuzat o ofertă a „lupilor” de a prelua conducerea clubului: „Mi-e frică”, și-a motivat decizia fostul șef de la LPF. Nici apropiata plecare a lui Gicu Grozav la rivala Rapid nu le va pica bine pătimașilor suporteri de pe „Ilie Oană”.

Budescu, gata să își lase echipa vieții după doar nouă meciuri la Petrolul

Iar fanii ar putea primi o nouă lovitură, pe fondul crizei financiare și administrative pe care o traversează clubul. Budescu se teme că situația ar putea afecta decisiv actualul sezon. Atacantul nu își face planuri, dar dezvăluie că poate rupe oricând contractul.

„Nu mi-am propus nimic pentru 2023, doar să fim sănătoși cu toții și vom vedea ce se va întâmpla. Vom merge în cantonament, sperăm să o ținem tot așa și să acumulăm puncte.

Situația financiară a clubului e aceeași. Sperăm ca anul viitor să se mai rezolve din probleme. Din ce am vorbit, sunt ceva șanse, acum vom vedea. Nu m-am gândit dacă voi pleca, sunt în vacanță. Vom vedea. Nu e vorba neapărat despre situația financiară, ci și despre condițiile pe care le avem. Sunt mai multe probleme. Sper sa se rezolve toate.

Nu m-am gândit la nimic deocamdată. (n.red. Dacă ar fi tentat despre o echipă din străinătate) De ce nu? Sunt destul de tânăr. Pot pleca în orice perioadă de transferuri, nu este o problemă, dar nu m-am gândit la asta pentru că am ales să vin și să stau aproape de casă”, a declarat Constantin Budescu.

Budescu, soluție pentru națională?

Constantin Budescu spune că este în plenitudinea forțelor. Nu își face însă gânduri despre o eventuală convocare la națională. România va debuta în martie în campania de calificare pentru Campionatul European. Nu va fi deloc ușor, avertizează „Budi”.

„Toată lumea așteaptă o calificare. Sunt șanse, dar chiar dacă lumea spunea că este o grupă ușoară, nu cred asta. Este o grupă echilibrată valoric. Nu aștept niciun telefon, sunt în vacanță, vom vedea la anul ce va fi. Sunt la sută la sută. În ultima etapă am jucat 70 de minute și totul a fost ok”, a mai vedeta Petrolului.

Elveția, Israel, Kosovo, Andorra și Belarus vor fi adversarele României în preliminariile Campionatului European 2024.

Irobiso: „Dacă intrăm în play-off, e ca și cum am câștiga campionatul!”

Christian Irobiso (29 de ani), atacantul celor de la Petrolul, încheie un an dificil din punct de vedere profesional. Nigerianul a petrecut vacanța în Portugalia, la 24 de grade. Spune, într-o reacție în exclusivitate pentru Playsport, că o eventuală clasare pe loc de playoff ar echivala cu titlul în Superliga.

„Cu excepția banilor, totul merge bine la Petrolul. Conducerea ne-a promis că din ianuarie, lucrurile se vor rezolva.

Dacă intrăm în play-off, ar fi ca și cum am câștiga titlul”, este convins atacantul venit la Petrolul de la Dinamo.

Petrolul este echipa unde am început fotbalul și mi-aș dori să îmi închei cariera la Ploiești.
Constantin Budescu

Urmăriți Playsport.ro și pe