Burcă vede semne bune în jocul lui Dinamo: „Suntem în creştere”

Ioan Valentin Oprea 26.09.2023, 23:51
Burcă vede semne bune în jocul lui Dinamo: „Suntem în creştere”

Ovidiu Burcă, antrenorul principal al lui Dinamo, nu a fost deloc dezamăgit de prestaţia „câinilor roşii” din remiza cu FCU Craiova, scor 1-1.

Tehnicianul în vârstă de 42 de ani crede că echipa sa se află pe drumul cel bun şi a ţinut să sublinieze că Dinamo e într-o creştere de formă în ceea ce priveşte jocul. Pus să comenteze cartonaşul roşu anulat, după intervenţia VAR, pentru portarul oltenilor, Gurău, Burcă a refuzat să intre în astfel de subiecte.

Din păcate, am luat un gol stupid. Concluziile sunt că jocul nostru e în creştere. Rezultatul e foarte important, dar nu pot să nu evidenţiez progresul pe care îl are echipa în joc. Am făcut un meci solid, ne-am creat ocazii, am fost echipa care a avut inişiativa”, a declarat Burcă, la flash-interviul de la Digi Sport.

Vrea mai multă claritate pe faza de construcţie

Un adept al unui fotbal bazat pe posesie, Burcă a sesizat şi mai multe minusuri în evoluţia elevilor săi. Antrenorul lui Dinamo a criticat, în special, modul în care combină jucătorii săi în ultimii 20 de metri şi a transmis că e nevoie de mai multă răbdare din partea „câinilor” pentru a deschide apărările adverse.

M-au nemulţumit unele momente când nu am controlat jocul şi nu am fost agresivi pe jocul defensiv. Nu avem claritatea pe care mi-o doresc eu în ultimii 20 de metri, prea multă precipitare. Trebuie să rămânem calmi, liniştiţi, să avem multă răbdare”, a adăugat Burcă.

Chestionat dacă Dinamo are forţa de a evolua pe două fronturi, Cupă şi campionat, Burcă a transmis că trupa din Şoseaua Ştefan cel Mare beneficiază de un lot numeros, iar echipa va trata cu seriozitate toate meciurile.

Burcă a evidenţiat că grupa din care fac parte alb-roşiii este una accesibilă şi a dat de înţeles că Dinamo se va bate până la final pentru calificarea în faza următoare a Cupei.

A fost un meci bun, plăcut spectatorilor. Ca şi joc, au fost momente destul de bune. Da, este o grupă accesibilă. Echipa s-a prezentat bine şi încercăm să rotim jucătorii, să avem jucători proaspeţi la Galaţi, dar cred că putem să mergem pe două fronturi. Ne putem adapta la meciuri din trei în trei zile”, a comunicat, cu încredere în glas, Burcă.

Se aşteaptă la un duel tare la Galaţi

În final, tehnicianul de 42 de ani nu a putut evita nici întrebările referitoare la meciul de vineri, din Superligă, de la Galaţi. Burcă a specificat că va fi un joc diferit faţă de cele disputate sezonul precedent împotriva gălăţenilor, în Liga a II-a, şi a subliniat linia pozitivă pe care se află trupa de la Dunăre, cu un singur eşec în primele zece etape.

Va fi diferit, dar, până la urmă, vom întâlni acelaşi public incandescent care este la Galaţi şi un antrenor capabil. Nu este un adversar nou, îl ştim bine pe Dorinel şi filosofia lui de joc”, a precizat Burcă.  

Urmăriți Playsport.ro și pe