Burleanu, reacție surprinzătoare după pachetul dur de sancțiuni primit de România pentru „Kosovo e Serbia”: „Pedeapsa e dură, dar corectă”

Alex Matei 23.09.2023, 23:17

Răzvan Burleanu spune că pedeapsa încasată de FRF de la UEFA în urma evenimentelor de la România – Kosovo este corectă.

Naționala va avea doar copii în tribune la jocul cu Andorra, din octombrie. În plus, FRF va trebui să achite o penalitate în valoare de 52 000 de euro. România – Kosovo a fost întrerupt 50 de minute din cauza scandărilor și a bannerelor afișate în peluza susținătorilor naționalei.

Burleanu a spus că înțelege rațiunile care au dus la sancțiunile împotriva FRF.

„E o decizie dură, dar corectă totodată în ceea ce privește sancțiunile din punct de vedere disciplinar. De ce spun că e o decizie dură? Cu siguranță că jucătorilor noștri le va lipsi susținerea suporterilor, susținere care i-a și împins de la spate în toată această perioadă de timp, mai ales în meciurile din acest an. Când spun că e o decizie corectă mă refer mai ales la faptul că eram recidiviști, au fost mult mai multe capete de acuzare împotriva noastră.

Comisiile UEFA nu fac nicio distincție între 400 de suporteri și peste 30.000 de fani care au susținut într-un mod extraordinar echipa națională. Printr-o coincidență, înregistrăm 4 ani de zile de la un meci organizat fără spectatori, și de data aceasta suntem puși în situația de a apela din nou la sprijinul copiilor pentru a ne preda o lecție în ceea ce privește susținerea echipei naționale, așa cum au făcut-o acum patru ani de zile”, a spus Burleanu într-o conferință de presă organizată sâmbătă după-amiază.

Urmăriți Playsport.ro și pe