Burleanu vrea o finală de Champions League la fete în România. Planul șefului FRF

Bogdan Solomon 18.09.2023, 21:40
Burleanu vrea o finală de Champions League la fete în România. Planul șefului FRF

Răzvan Burleanu a anunțat principalele obiective trasate pentru următorii ani. Unul dintre ele vizează organizarea în România a unei finale de Champions League la fotbal feminin.

Finală de Champions League la fete în România. Planul lui Burleanu

În cadrul evenimentului organizat de FRF pentru promovarea egalității între femei și bărbați în sportul rege, Burleanu a dezvăluit că își propune ca țara noastră să organizeze în viitorul nu foarte îndepărtat finala celei mai importante competiții intercluburi din fotbalul feminin. Acest obiectiv ar putea fi îndeplinit, potrivit spuselor sale, în următorii 5-7 ani.

Cât despre criteriile impuse pentru găzduirea acestui eveniment, stadionul trebuie să fie încadrat la categoria 4, să aibă o capacitate cuprinsă între 30.000 și 50.000 de locuri și să dispună de gazon natural. Așa i-a fost atribuită finala din 2025 arenei Jose Alvalade, pe care evoluează Sporting Lisabona. Printre țările în care au avut loc precedentele finale ale competiției se numără Spania, Franța, Germania și Anglia.

Un alt obiectiv important anunțat de președintele FRF vizează calificarea echipei naționale de fotbal feminin la Campionatul European. Acesta își dorește, de asemenea, ca tricolorele să umple cât mai curând posibil Arena Națională.

„În trecut, fotbalul feminin a fost marginalizat din punct de vedere social şi cultural. În anii ’90 fetele aveau nevoie de foarte mult curaj pentru a intra pe terenul băieţilor. Fotbalul feminin a suferit din cauza lipsei de vizibilitate, asta înseamnă şi că fetele aveau dreptul să joace pe cele mai proaste terenuri. De aceea când ne uităm la jucătoarele din echipa noastră naţională trebuie să le admirăm curajul şi determinarea, lucruri extrem de importante. Probabil că acum 9 ani am fi putut să umplem această sală cu cele 330 de jucătoare care jucau la vremea respectivă fotbal în România. Acesta era numărul atunci, dar astăzi, astăzi sunt peste 66.000 de fete care joacă fotbal în România. Cu siguranţă avem foarte multe de făcut pentru a putea să avem acelaşi număr de fete ca şi cel al băieţilor.

Noi ne-am asumat ca până în 2026 fotbalul feminin să devină sportul numărul 1 în România între disciplinele feminine de echipă. În următorii trei ani cu siguranţă vom avea stadionul Arcul de Triumf plin la un meci al naţionalei feminine. Dar ceea ce ne-am dori cel mai mult este să umplem Arena Naţională la un meci al fetelor. De asemenea, ne dorim să organizăm în România o finală de Champions League la fotbal feminin. În următorii 5-7 ani eu văd realizabile aceste obiective”, a declarat Răzvan Burleanu.

Urmăriți Playsport.ro și pe