Cadou de la Dîncu pentru Steaua. Statutul s-a schimbat, clubul poate promova în SuperLiga

Olteanu Ștefan 03.11.2022, 13:25
Cadou de la Dîncu pentru Steaua. Statutul s-a schimbat, clubul poate promova în SuperLiga

Vasile Dîncu a semnat pe 24 octombrie 2022, chiar în ziua în care și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Apărării, un ordin prin care permite Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” să promoveze în Superliga.

Vestea pe care o așteptau toți fanii echipei CSA Steaua a venit! Vasile Dîncu a dat verde pentru promovarea în Superliga

Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării până la data de 24 octombrie 2022, când și-a dat demisia, a semnat chiar în ultima zi de activitate un ordin prin care permite Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” să promoveze în Superliga.

Modificarea legislativă a fost deja publicată în Monitorul Oficial și reprezintă cea mai bună veste pe care o puteau primi fanii grupării care evoluează în Ghencea.

Mai precis, ordinul semnat de Dîncu pe 24 octombrie autorizează Clubul Sportiv al Armatei să se asocieze cu terțe persoane juridice, publice sau private, pentru constituirea unei asociații fără scop patrimonial care să aibă ca obiect participarea la competiții sportive.

Pe scurt, modificarea legislativă înlătură principala piedică de ordin juridic care stătea în calea promovării Stelei și care i-a interzis la finalul sezonului trecut să evolueze la barajul pentru Liga 1.

Respectiva piedică a constat în interdicția ca un club controlat de o entitate de stat, Ministerul Apărării Naționale (MApN) în cazul de față, să ia parte pe prima scenă a fotbalului din România, Superliga, competiție organizată de Liga Profesionistă de Fotbal (LPF).

Următorul pas pe care CSA trebuie să îl facă

CSA Steaua mai trebuie să înteplinească un singur criteriu pentru a primi legal dreptul de a promova în Superliga. Oficialii Clubului Sportiv al Armatei trebuie să se asocieze cu o terță persoană juridică, deoarece în acest fel nu ar mai fi controlată direct de stat și nu s-ar mai lovi de interdicția precizată anterior.

În imaginea de mai jos poate fi studiat ordinul semnat de Vasile Dîncu pe 24 octombrie, în ultima zi pe care a petrecut-o în calitate de ministru al Apărării.

Vasile Dincu a semnat un ordin prin care permite promovarea în Superliga pentru CSA Steaua
Vasile Dincu a semnat un ordin prin care permite promovarea în Superliga pentru CSA Steaua

Bogdan Chipirliu așteaptă să promoveze alături de CSA Steaua

După 12 etape disputate în Liga 2, CSA Steaua conduce clasamentul, cu 26 de puncte. „Militarii” sunt favoriți la promovare în acest sezon. Opt victorii, două egaluri și două înfrângeri, acestea au fost rezultatele obținute de echipa antrenată de Daniel Oprița.

„(n.r. despre promovare) Sincer, nu aș vrea să intru în astfel de discuții. Datoria noastră e să jucăm fotbal și să ne clasăm cât mai sus. Să dăm totul la fiecare meci. Speranța moare ultima. Poate în al 12-lea ceas se va schimba legea. Nu pot spune că nu mi-aș dori să joc la un nivel mai ridicat. Dar jucând la Steaua, pe un stadion cum este cel din Ghencea și cu asemenea suporteri, se compensează.

Din ce am înțeles înainte de pregătire, ni s-a spus că se va face tot posibilul pentru a promova. De asta am și rămas. Sunt fericit. Însă și eu sper să ne dea dreptul de promovare și să ducem această echipă în Liga 1. E păcat să rămână în Liga 2 echipe precum Steaua și Dinamo”, a declarat Bogdan Chipirliu, după derby-ul Dinamo – CSA Steaua 1-2 din runda cu numărul 6.

Cu 11 goluri marcate în 12 etape, Chipirliu este golgheterul Ligii a 2-a.

Proces de 6 minute, între Steaua și FCSB. Ce a decis instanța la ultimul termen.

Urmăriți Playsport.ro și pe